MECLİSTE GİYSİ TARTIŞMASI

Ortahisar meclisinde giysi kumbarası tartışması. Ortahisar Belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısını yaptı.

Ortahisar  Belediye meclisinde giysi kumbarası çalışması ile ilgili olarak İYİ Parti meclis üyesi Davut Çakıroğlu, Başkan Ahmet Metin Genç’e soru yöneltti. Çakıroğlu Trabzon’da 4 belediyenin anlaştığı bu şirketin daha önce bilgi verildiği gibi Hindistan menşeili bir şirket olmadığı ve Antalya’da kaydının olmadığı, anlaşılan şirketin Trabzon’da kurulan  ve Yemenli bir kişiye ait olan ve Trabzon'da yetki verdiği bir kişi üzerinden çalışılan bir şirket olduğunu söyledi. Çakıroğlu ayrıca bu şirketin konteynerler üzerinde isminin geçmediği, buradan alınan giysilerin şirket tarafından hammadde olarak kullanıldığını ve insanların bu çalışmayı Ortahisar Belediyesinin bir çalışması olarak gördüğünü belirtti. Bu durumun kafaları karıştırdığını söyledi.

Başkan Ahmet Metin Genç, Çakıroğlu’nun bu sorusuna karşılık olarak “Giysi yardım merkezimiz var. Biz sosyal sorumluluk hamlesi anlamında çalışma yapıyoruz. Hiç bir şirketin hammaddesi olacak şekilde bir çalışma yapmayız. Bizim çalışmamıza halel getirecek bir durum varsa da buna müdahil oluruz.” dedi

Temizlik işleri müdürü Ahmet Gelir konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamada “Bakanlığın sıfır atık projesi kapsamında uygulamayı başlattık. Konteynırların üstüne atılacak giysilerin koyulmasını yazdık. Konteynerlerin içerisinde ihtiyaç sahiplerine verilecek türde olanları almak için görevlendirme yaptık. Ama bu güne kadar iyi türde bir giysi çıkmadı. Arkadaşlarımızın gözetimde yapılıyor. Şirketin yabancı menşeili olması doğru. Noterden ve bakanlıktan yetki belgesi alarak başladı. Sicil belgesi nerede onu bilmeyiz. 300 nokta belirledik 100 noktaya kumbara koyduk.” İfadelerini kullandı.

Gelirin bu açıklaması üzerine Davut Çakıroğlu “Belediye isminin kaldırılması gerekiyor çünkü bu özel şirketin işi. Şirket neden adını koymuyor’ dedi.

Anahtar Kelimeler:
OrtahisarBelediyeMeclis
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.