O TERÖRİSTE  İKİNCİ DAVA

Trabzon’da açılan davanın ardından ikinci dava Giresun’da açıldı

PKK’lı terörist Behruz Dudkanlu için Trabzon’da açılan davanın ardından ikinci dava Giresun’da açıldı. Trabzon’da üç polis memuru, 2 asker ve Eren Bülbül'ü şehit eden terörist Behruz Dudkanlı hakkında 9 ayrı suçtan hapis istemiyle dava açılmıştı.Teröristin, Trabzon, Giresun ve Gümüşhane’deki eylemleri tek mahkemede birleştirildi.  

TERÖRİSTİN 7 AYRI SUÇTAN HAPSİNİ İSTEDİ

Trabzon’da işlediği suçlardan ötürü 9 ayrı suçtan cezalandırılması talep edilen PKK’lı terörist Kawa kod adlı Behruz Dudkanlu için ikinci dava Giresun’da açıldı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame, Giresun 2.  Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Soruşturmacı savcı, teröristin Giresun ve Gümüşhane ili sınırları içerisinde gerçekleştirdiği eylemlerine yer verdiği iddianamede,  teröristin 7 ayı suçtan cezalandırılmasını talep etti.

HAİN PUSUNUN DETAYLARI İDDİANAMEDE

Gümüşhane’nin Torul ilçesi Harmancık Tüneli’nde iki askerimizin şehit olduğu hain pusunun detayları iddianamede yer aldı. İki askerimizi şehit eden Behruz Dudkanlu adlı hainin ifadesi, “Keşif çalışması sonucu eylem kararı aldık. Tünelin üstünde ben Rodi, yol güzergahı gören kısımda ise Cudi ve Sorej tertiplendi. İlk gün bir askeri araç geçti. Hızlı olması nedeniyle eylem yapamadık. İkinci gün askeri araca saldırı düzenledik. Önce Cudi ve Sorej ateş açtı sonra biz tünelin üzerinden ateş ettik” şeklinde iddianamede yer aldı.

TORUL KIRSALINDA ARAÇ GASP ETTİLER

Torul ilçesi kırsalında araç gasp ettiklerini itiraf eden terörist Dudkanlu aracı uçurama nasıl yuvarladıklarını anlattı. Behruz Dudkanlu, “Torul bölgesinden Maçka bölgesin araçla geçmeye karar verdik. Güvenli Köyü yolunda gözetleme yapmaya başladık. 22 sıralarında Torul ilçesi istikametinden Güvenli Köyüne gitmekte olan bir araç fark ettik. Cudi ve Sorej yola ağaçlar atarak yolu kapattılar. Ben ve Rodi yaklaşık 100-200 metre mesafeden gözetleme yapıyorduk. Aracın durmasıyla birlikte bizde yanlarına gittik. Aracı alacağımızı kendilerini de bağlayacağımızı söyledik. 3 kişiyi indirerek üzerlerindeki cep telefonlarını alarak dereye attık. Yanımızdaki iple de ellerini arkadan bağladık. Araca bindik. Aracı Sorej kullanıyordu. Yol güzergahını takiben Karaca Mağaralarına doğru ilerledik. Ardından bölgedeki stabilize yollara girerek Has Mahalle bölgesine geldik. Maçka bölgesine geçersek bu bölgede yapacağımız eylemin açığa çıkacağını düşündük. O nedenle Has Mahalle bölgesinde aracı uçuruma yuvarlayarak bölgeden uzaklaştık” dedi.

YARGILAMA İÇİN GİRESUN YETKİLİ

Behruz Dudkanlu hakkında devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçundan müebbet hapsi isteyen savcı, teröristin diğer suçlardan ise 266 yıldan 421 yıla kadar hapsini talep etti.  Teröristin Trabzon,  Giresun ve Gümüşhane’deki eylemleri tek mahkemede birleştirildi. Yargılama Giresun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak. Bu arada Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi, yetkisizlik kararı vererek dosyayı Giresun’a gönderdi.

İŞTE TERÖRİSTİN YER ALDIĞI EYLEMLER

26 Eylül 2015’de Güce İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlediği saldırıda, binanı yanında bulunan boş arazideki düğünde bulunan 4 kişi yaralandı.

2 Ekim 2015‘de Giresun- Doğankent karakolunda jandarma aracına yönelik yapılan saldırıda Uzman Jandarma Çavuş Cahit Mutlu yaralandı.

3 Mayıs 2016’da Torul üçtaş köyü Akköy hes santraline patlayıcı maddeyle saldırı düzenlendi. Saldırıda santralin boruları hasar gördü.

4 Mayıs 2016’de Torul’un Üçtas köyü sırtlarında Alacainek yaylasında askeri birliğe ateş açıldı.

5 Haziran 2016’da Torul ilçesi Harmancık Tüneli’nde askeri araca açılan ateş sonucu iki asker şehit oldu.

29 Haziran 2016’da Torul ilçesi Güvenli Köyü kırsalında Hayrettin Ü., Coşkun Ü., Cemil Ü.’nün içinde bulunduğu 29 DA 955 plakalı aracın gasp edilmesi olayı gerçekleştirildi.

6 Temmuz 2018 tarihinde Güce ilçesi Kavaklıbel yaylasında Bulancak taburuna saldırı düzenledi. Can kaybı ve yaralama yaşanmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105