Önce mühür sonra para geldi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle Ortahisar Kaymakamlığı tarafından idari bir kararla 30 Mayıs’ta görevinden alınan ve mahkeme kararıyla haklı bulunarak 28 Ağustos’ta göreve iade edilen Pelitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç’a şimdi de tazminat ödenecek. Trabzon İdare Mahkemesi, Muhtar Koç’un görevden alınmasıyla birlikte kesilen maaşının ve faizinin ödenmesine karar verdi. Samsun Bölge Adliye Mahkemesine gidilmemesi durumunda belirlenecek ücret muhtara ödenecek. Pelitli

KAYMAKAMLIK GÖREVDEN ALMIŞTI

Pelitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Koç hakkında 23 Mayıs 2019 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile belediye yetkililerine mahallesindeki yol ve kaldırımların bozuk olması nedeniyle sosyal medyada çektiği ve küfürlü ifadelerin yer aldığı video nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurusunun ardından hakkında açılan adli ve idari soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi adına Ortahisar Kaymakamlığınca 30 Mayıs 2019’da görevinden alınmıştı. Yaşanan mahkeme süreçlerinin ardından mahkeme muhtarın söylemlerinin görevden alınma suçu sayılamayacağına, ayrı bir suç olsa bile görevden alınmayı gerektirmeyen suçlardan olduğuna hükmetmiş ve muhtarı göreve iade etmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.