Sağlıkta güven tesis edildi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yönetim Kurulu Başkanı H. Volkan Kantarcı, Trabzon’da açılacak olan Kovid-19 test merkezinin önemine işaret ederek Türkiye’nin yabancı turistlere sağlıkta güveni sağladığını söyledi. Türkiye’nin yabancı turistlere karşı güven tesis ettiğini açıklayan Kantarcı, “Trabzon’da Kovid test merkezi açılacağı açıklandı. Sağlık anlamında yeterli derecede güçlüyüz. Bölgemize daha da güç katacaktır. Ülke genelinde yabancı turistlere karşı gerekli güveni tesis etmiş olduk. Körfez ülkelerinde de vaka sayılarının normalleşmeye başlaması ile seferlerinde bir an önce başlamasını bekliyoruz. Çünkü gittikçe bir iki hafta öteleniyor.” diye konuştu.

GRİ BULUTLAR DAĞILMADI

Büyükşehirlerde kara bulutların dağılmadığını söyleyen Kantarcı, “Henüz salgın psikolojisinden çıkamadılar. Bizde kara bulutlar dağılalı haftalar oldu. Ancak büyükşehirlerde kara bulutlar dağıldı gibi ama gri bulutlar var halen. Turlar satışa açık. Ancak çok fazla hareketlilik yok. Türkiye’de maskesiz sokağa çıkma yasağı var. Bunu da bir şekilde atlatabilirsek bir hareketlilik sağlarız.” şeklinde belirtti.

AYASOFYA VE SÜMELA’NIN AÇILIŞININ BİR OLMASINI BEKLİYORUZ

Trabzon’un tarihi turistik mekânlarında yapılan restorasyonun pandemiden dolayı ertelendiğini dile getiren Kantarcı, “Sümela’da görev yapan işçiler aynı mekânda kalıyorlardı. Tedbir amaçlı çalışmalara bir süre ara verildi. Temmuzun ortaları gibi bir açılış bekliyoruz. Kültür ve Turizm Bakanımızın programı henüz netleşmedi. Geldiğinde hem Sümela Manastırı’nın hem de Ayasofya’nın açılışının yapılmasını bekliyoruz. Kızlar Manastırı da umarız açılır. Orada süreci Büyükşehir Belediyesi yürütüyor. Eğer orası da tamamlanabilirse üçünün beraber açılması bölgesel anlamda çok güzel olur.” şeklinde ifade etti.

HAREKETLİLİK BEKLİYORDUK AMA OLMADI

Türkiye genelinde kültür turlarına rağbet olmaması nedeniyle tur düzenlenmediğine değinen Kantarcı, “Bölgesel turlar temmuzun ortalarından sonra hareketlenecek. Şuanda yok denecek kadar az hareketlilik var. İç pazarda hareketlenmeler bekliyorduk. Ancak yok. Antalya, İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde bölgesel tur düzenleyen şirketlere soruyoruz. Onlarda da satışların olmadığını öğreniyoruz.” diye belirtti.
 

Anahtar Kelimeler:
KaraIzmirDoğuTürsabBulut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105