Tanık gösterdi polis bulamadı

Mağmat Boğazı’nda ceset bulamayan polis, yeni deliller peşinde koşturuyor 

Trabzon'un Sürmene İlçesi’nde 26 Haziran 2014 tarihinde ortadan kaybolan Mehmet Kaplan ve Köksal Kol adlı iki kişinin öldürüldüğü yönünde polise ihbar yapıldı. İhbarcı A.B. ile birlikte bölgeye giden cinayet masası ekipleri, iş makinelerinin yardımıyla bölgede kazmadık yer bırakmadı. Uzmanlar eşliğinde bölgenin yer altı fotoğraflarını çeken cinayet masası ekipleri, olaya tanık olduğunu ileri süren A.B.’nin gösterdiği yerleri kazıyarak ceset aradı. Ancak bir sonuca ulaşamadı. Trabzon’da 6 yıl önce ortadan kaybolan iki kişiyi bulmak için kurulan özel ekip, kayıpların öldürüldüğünü ileri süren bir tanık buldu. Polisin tanığın ifadesi doğrultusunda ceset aramadan bir sonuç çıkaramadı.

DOSYANIN AÇILMASINI İSTEDİ

Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde 26 Haziran 2014 tarihinde sırra kadem basanı Mehmet Kaplan ve Köksal Kol adlı iki iş adamının bulunması için dosya tozlu raflardan indirilmiş ve özel ekip kurulmuştu. Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’in talimatıyla açılan dosya üzerinde başlatılan çalışmalar çerçevesinde özel ekibin kayıpları bulmak için üzerinde yoğunlaştığı kişilerden birinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı.  Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri kayıp iki kişinin telefonlarının son kez nereden sinyal verdiğini tespit etti.  Yapılan incelemede bazı delillere ulaşan dedektifler, A.B. adlı kişiyi gözaltına aldı.

SORGUDA İTİRAFTA BULUNDU

Trabzon Emniyet Müdürlüğü  Asayiş Şube Cinayet Masası Dedektifleri tarafından sorgulanan A.B., vicdan azabı çektiğini belirterek, gözyaşları arasında yaşananları anlattı. Daha önce bilgi sahibi olarak ifadesi alındığı öğrenilen A.B., cinayetin günü olay yerinde üç kişi olduklarını iddia ederek, E.A. adlı kişinin Mehmet Kaplan ve Köksal Kol’u öldürdüğünü ileri sürdü.

POLİS MAĞMATTA CESET ARADI

A.A., “Olay yerinde ben E. ve 2019’da ölen amcaoğlu F. vardı. E., Mehmet Kaplan ve Köksal Kol’u olay yerine tek tek getirdi ve kafalarına sıktı. Daha önceden kazdığı çukurlara atarak, gömdü” dedi. Bu ifadenin ardından E.A. adlı kişi gözaltına alındı. Cinayet masası dedektifleri, A.B.’nin gösterdiği yerlerde ceset aradı. Yer altının fotoğrafları jeofizik uzmanlarını yardımıyla çeken polis bir sonuca ulaşamadı.

POLİS YENİ DELLER İÇİN KOŞTURUYOR

Polis bir yandan tanığın ismini verdiği şüpheliyi sorguladı, bir yandan da ceset aradı. Polis ekipleri son olarak bölgede ceset arama köpeği kullandı. Hassas buruna sahip köpeklerle arama yapan polis ekipleri, olayın üzerinden uzun süre geçmiş olması nedeniyle bir sonucu ulaşamadı. Adliyeye sevk edilen iki kişi şüpheli ise adlı kontrolle serbest kalmıştı. Polis şimdi cinayeti aydınlatmak için yeni deliller peşinde koşturuyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.