Trabzon’da 1 kişinin bulaştırdığı sayı düştü

Trabzon’da vaka sayılarının düşmesi nedeniyle Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan giriş çıkış yasağının kaldırılması sonrası SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Trabzon’un durumunu değerlendirdi. Aydın, kentte bir kişinin bulaştırdığı kişi sayısının 5’den 1-2 seviyesine düştüğü için bu yasağın kalktığını açıkladı.

YASAĞIN KALKTIĞ İLLERDE DÜZELME VAR

SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın Trabzon’da vaka sayılarının düşmesi nedeniyle Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan giriş çıkış yasağının kaldırılmasını değerlendirdi. Kentte bir kişinin bulaştırdığı kişi sayısının 5’den 1-2 seviyesine düştüğü için bu yasağın kalktığını açıklayan Prof. Dr. Aydın, “Muhtemelen yasakları açılan illerdeki bir kişinin bulaştırdığı kişi 1 ila iki arasındadır. Eski bildiğimiz gibi bir ilde bir kişi 4 5 kişiye bulaştırsaydı bu iller açılmazdı. Aksi halde yasaklar kalkmazdı. İstanbul’da bir kişi 16 kişiye bulaştırıyordu. Bu sayı şimdi 3’e düştü. Yine yasak kalkan illerde de bu kişi 5’den 1-2’ye düştü.” dedi.

TOPLUM BAĞIŞIKLIK KAZANIYOR

Koronavirüs’ü gören toplumun bağışıklık kazanma sayısının arttığına işaret eden Prof. Dr. Aydın, “Toplum bağışıklık kazanıyor. Yangın kontrol altına alınmıştır ancak sönmemiştir. Pazar ve pazartesi binin altını görürüz akabinde de yüzde 10 ve 20 artış olabileceğini tahmin ediyorum. Bunlardan endişelenmeden bireylerin kurallara uyacağını toplumda belirli bir ümmünitenin yaşanacağını tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
AydınSBÜAksiVaka
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.