Trabzon’dan bi’haber açıklamalar

Ortahisar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun 5 Haziran Çevre Günü münasebetiyle yayınladığı mesajlara samimi bulmadı.  Söğüt, “Şehrimizde üç beş nokta hariç, atık sular onlarca noktada derin deşarj olmadan -direkt- denize boşaltılmaktadır. Başkan Zorluoğlu’nun Çevre Gününde çevreden bihaber açıklamaları kınıyorum.” dedi.

TRABZON’DA KANALİZASYONLAR DEREYE AKIYOR

Söğüt, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yayınladığı mesajda, doğaya duyduğu derin sevgiden bahsederek, ağaçlandırma çalışmalarından şehrin atık sularının arıtılmasına kadar tüm çalışmalarda çevrenin en büyük önceliği olduğunu söyledi. Trabzon’da kanalizasyonlar dereye akarken atık suların arıtılması sözü abartı, doğaya duyulan derin sevgi sözü de duygusal bir paylaşımdan öte bir şey değildir. Atık suların denize deşarjı güvenilir ve ucuz bir atık uzaklaştırma teknolojisi iken, şehrimizde üç beş nokta hariç, atık sular onlarca noktada derin deşarj olmadan -direkt- denize boşaltılmaktadır. Ayrıca arıtım yapılan üç beş noktadaki tesislerin yetersizliği iddiaları çok düşündürücüdür.” diye konuştu.

“HERKES TARAFINDAN GÖZLENMEKTE”

“İnsan yoğunluğunun fazla olduğu Ortahisar’da, Ganita Beşirli arasında birçok noktada atık suların direkt denize boşaltıldığı herkes tarafından gözlenmekte, hoş olmayan bu görüntü yanında, rahatsız edici koku insanları rahatsız etmektedir. Bu durumun insan sağlığı için de bir tehdit oluşturacağı kanaatine varmak abartı olmaz sanırım. Hem insanların, hem deniz canlılarının sağlığını tehdit eden,  üstelik insanın içinin kaldıramayacağı görüntü arz eden bu durumun en kısa sürede düzelmesini umut ediyor, çevre gününde çevreden bihaber açıklamaları kınıyorum.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
ChpOrtahisarBelediyeçevre
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.