Uzungöl'de yeni dönüşüm!

Çalışmalar hız kazandı...

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihaleye çıkılacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği, Trabzon ve Doğu Karadeniz'in gözde turizm merkezlerinden Uzungöl'de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle 2 etaptan oluşacak Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin ihale hazırlıklarının devam ettiği belirtildi.

Uzungöl'de yeni dönüşüm! Çalışmalar hız kazandı...

Çaykara ilçesinde yer alan ve eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerini karşılayan Uzungöl'ün çevresinin, alana özgü doğal yapı korunarak yapılacağına işaret edilen açıklamada, tarihi ve yöreye özgün iyileştirmeler yapmak amacıyla rekreasyon alanı Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

Uzungöl'de yeni dönüşüm! Çalışmalar hız kazandı...

Açıklamada, proje kapsamında görsel estetiğe sahip, doğal, çevreye uyumlu, dayanıklı malzemeler kullanılarak Uzungöl ve çevresindeki günübirlik rekreaktif faaliyetlerin düzenleneceği ortamın sürdürülebilir bir şekilde yeniden oluşturulmasının amaçlandığına vurgu yapılarak, projede 2 bin metre uzunluğunda ahşap korkuluk, kaldırım, bazalt bordür ve rulo çim yapımını içeren 1. etap çalışmalarının, Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararıyla onaylandığı ifade edildi.

Uzungöl'de yeni dönüşüm! Çalışmalar hız kazandı...

Birinci etap proje ihalesinin, 30 Haziran'da yapılacağı vurgulanan açıklamada, 2. etap proje çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.

Uzungöl'de yeni dönüşüm! Çalışmalar hız kazandı...

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon ve bölge için çok önemli bir turizm merkezi olan Uzungöl'ün yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olduğuna işaret ederek, hem çevre düzenlemesinin iyileştirilmesi hem de tanıtımı için yoğun çalışma yürüttüklerini belirtti.

Uzungöl'de yeni dönüşüm! Çalışmalar hız kazandı...

Bölgede kullanımdan dolayı eskiyen tüm alanları güzel bir görünüme kavuşturmak için 30 Haziran'da Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etap ihalesini gerçekleştireceklerine dikkati çeken Zorluoğlu, şunları kaydetti:

Uzungöl'de yeni dönüşüm! Çalışmalar hız kazandı...

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle sonbaharda yapımına başlayacağımız toplam 12 milyon liralık çevre düzenlemesi çalışmasını kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Uzungöl ile ilgili çalışmalarımızda bize her zaman destek olan Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum."

Anahtar Kelimeler:
UzungölBelediyeçevreRolu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105