Uzungöl protestosu

Trabzon’un Çaykara ilçesi Uzungöl ilçesinde imara aykırı yapıldığı tespit edilen ve imar barışı kapsamına girmeyen 48 yapının tamamen, 17 yapının ise kat eksiltmesi şeklinde olmak üzere toplam 65 yapının yıkımı halkı Trabzon’a döktü. Trabzon Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, yıkımlara isyan etti. Mehmet Karışma isimli vatandaşın “Artık HDP’ye oy vereceğiz sözleri ise dikkat çekti.

ÇAYKARALI YÖNETİCİLERİ SUÇLADI

Yıkılan ve yıkılacak evleri için Trabzon’da protesto gerçekleştiren vatandaşlar adına konuşan CHP Çaykara Belediye eski Başkan Adayı Hasan Düzgün, yapılara su, elektrik bağladığı gerekçesiyle Çaykara Belediyesini suçladı. Çaykara Belediyesi, AK Parti Çaykara İlçe Başkanlığı ile AK Parti eski ilçe başkanını suçlayan Düzgün, Çaykara’nın sahipsiz olduğunu ileri sürdü. Beraberindeki 60 kişiyle protesto gösterisinde açıklamalarda bulunan Düzgün, “10 yıldır bu halk kandırılıyor. En son gelinen nokta budur. 45 bina yıkıldı. Ne bir tepki, kavga ne de zarar verici bir olay olmadı. Sadece gözyaşları aktı. Bunların tek suçlusu son Uzungöl Belediye Başkanı ve mevcut Çaykara Belediye Başkanıdır. Beton bina yapmayın, çelik konstrüksiyon yapmayın dediler. Ben de oranın mevcut plan notlarına göre yıkılmasından yanayız. Hepimiz ondan yanayız. 6 kata çıkana kadar ona malzeme satan ve müsaade eden ve şimdi de yıkımına müsaade eden Çaykara Belediye Başkanıdır.  Bu kişi görev suçu işlemiştir. Onu görevden alma işi size aittir. Bizi mevcut belediye başkanıyla mahkemelik etmeyin. O bundan sonra Uzungöl’e gelemez. Onu görevden alın halkın tepkisi dinsin.” ifadelerini kullandı.

 “HDP’YE OY VERECEĞİZ”

Mehmet Karışma vatandaş protesto gösterisi sırasında ilginç ifadelerde bulundu. Karışma, yaşadığı yer olan Demirli Mahallesi’nin AK Parti’ye oy verdiğini ancak bu yıkımların sonucunda HDP’ye oy vereceklerini ileri sürdü. Karışma, “Demirli Mahallesi’nde 7 tane yıkım var. Hepsi fakirdir. Devlet, milletin evini yıkıyor. Biz milletimizin seven insanlarız. Bize ‘bu yasaktır’ diye kimse bir şey demedi. Malzeme sattılar, elektrik verdiler. Demirli Mahallesi hep AK Parti’ye oy vermiştir. Bundan sonra HDP’ye verecek. Yazıklar olsun. “ diyerek ilginç bir tepki gösterdi.

GÖZÜ ZARAR GÖRMÜŞ

Uzungöl’de tomanın sıktığı su nedeniyle gözünde hasar oluştuğunu iddia edilen Ayşe Şahin, seslerinin duyulmasını istedi. Şahin, “Hem evim gittim hem de gözüm gitti. Canımız gitmedi ama evimiz gitti. İki gün sonra canımıza kast edecekler. Biz devletimizden bizi duymasını istiyoruz. Evim yıkılıyor, gözümün bedelini kim ödeyecek? Suçumuz nedir? Belediye Başkanının da evini yıkın.” diyerek tepkisini gösterdi.

VALİLİK İZİN VERMEDİ

Trabzon Valiliği önünde protesto gösterisi düzenlemek için alana gelen Uzungöllü vatandaşlara burada gösteri izni verilmedi. Valilik yanında gösteri düzenleyen halk burada şikâyetlerini dile getirdi. Valiliğin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesine geçen öfkeli topluluk burada da Büyükşehir Başkan Vekili Atilla Ataman’la özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Anahtar Kelimeler:
çaykaraUzungölVali
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.