Zorluoğlu’na estetik tepkisi

Ortahisar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kent estetiğine yönelik açıklamalarını hedef aldı.  Meclis Üyesi Söğüt, “Çömlekçi Mahallesi’nden girerek Kemerkaya Mahallesi’nden çıkacak 3’üncü Tünel Projesi, öneki günkü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi ve projenin imar planına işlenmesine oy çokluğuyla karar verildi. Ortahisar Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle reddettiği 3’üncü tüneli, Ortahisar Belediye Başkanı ve Meclisi’ni yok sayarak Büyükşehir Meclisi’nde kabul edip plana işleme inadı bir yana, 3’üncü tünel için yapılan eleştirilere -özelliklede- kent estetiğine vereceği zararlar konusunda Başkan Zorluoğlu’nun yaptığı açıklamalar inandırıcılıktan uzak nitelikte idi. Başkan Zorluoğlu, kent estetiği, bütün imar uygulamalarında her zaman dikkate alınması gereken bir konudur dedi ve ekledi: ‘Şehrin estetiğini bozmamaya gayret gösteren bir anlayışla çalışıyoruz.’Yapılması planlanan ve imar planlarına işlenen 3’üncü tünel için, farklı birçok kesim tarafından dile getirilen ‘Kent estetiğine yakışmayacak bir imalat’ eleştirisine, ‘Şehir estetiğine gayret gösteriyoruz’ diyerek cevap veren Başkan Zorluoğlu, 17 ay önce Boztepe’de ufaktan ufaktan başlayan çalışma sorulduğunda da estetikten bahsetmiş, ‘Viyadük ve tünel bittiğinde inşallah eski haline gelmesi için inisiyatifi ele alacağız’ demişti.” hatırlatmalarında bulundu.

Zorluoğlu’nun açıklamalarını inandırıcı bulmadığını kaydeden Söğüt, “Gelinen noktada 40, 50 metre yüksekliğindeki devasa beton ayaklar, şeytanın gözlerini andıran iki tüp tünel, Boztepe’yi adeta hançerlemiş, ortaya kalıcı bir çirkinlik çıkmıştır. İnisiyatifi eline alıp, Boztepe’yi eski haline getireceğini söyleyen Zorluoğlu’nun, bu saatten sonra alacağı bir inisiyatifi olmadığı gün gibi ortadayken, yapılması düşünülen tünelin yaratacağı çirkinlik içinde, ‘kent estetiği’ ile başlayan cümleler etmesi hiç inandırıcı değildir. Boztepe’yi hançerledikten sonra, şimdi de Çömlekçi ve Kemerkaya mahallelerini köstebek yuvasına çevirip, şehrin estetiğini mahvetmeyi sürdürmek, bu şehre yapılabilecek en büyük kötülüklerden biridir.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.