30 milyonluk fatura kapıda!

Trabzonspor’da 28 Şubat 2018 tarihi itibariyle kulübün borcu 841 milyon TL olarak açıklanırken, Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, 1 Haziran’a kadar da kulübün ödemeleri için 70 milyon TL’ye ihtiyacı olduğunu söylemişti. Bütün gelirlerin temlikli olduğu dönemde ekonomik sıkıntılar bordo-mavili kulübün önündeki en büyük engel olarak dururken; FIFA, CAS ve UÇK (Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu)ndaki dosyaların faturası da baş ağırtacak. Üç kulvarda ki dosyaların Trabzonspor’a faturası ise 30 milyon TL.

Trabzonspor’dan sorunlu şekilde ayrılan teknik adam, futbolcu ve alınan oyuncuların kulüpleri karşı yükümlülüklerin yerine getirilmemesinden kaynaklanan davaların birçoğu sonuçlanma aşamasında. Bu dosyalardan FIFA ve CAS’ta bulanan 12 dosya büyük oranda sonuçlanırken, kulübe tebliği bekleniyor. Bu 12 dosyanın Trabzonspor’a maliyeti ise 2 milyon 816 bin euro (14 milyon). Trabzonspor’un UÇK’da büyük ölçüde sonuçlanan 14 dosyadan yükümlülüğü ise 16 milyon TL.

Trabzonspor’un UÇK’da maliyeti yüklü dosyalarının arasında ise 5 milyon 542 bin TL ile Aykut Demir’in haksız fesih ücreti, 2 milyon 246 bin TL ile Mehmet Ekici’nin alacakları, 6.5 milyon ile Ersun Yanal’ın haksız fesih ücreti gibi dosyalar bulunuyor. Trabzonspor’un FIFA ve CAS’ta sonuçlanma aşamasına gelen dosyalarının arasında ise Douglas Teixeria 562 bin euro (Fesih tazminatı ve menajerlik ücreti), Suk 452 bin euro (Fesih tazminatı), 1 milyon euro (Mas transfer taksidi), 487 bin euro (Sosa transfer taksidi), 200 bin euro (Bourceanu fesih tazminatı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.