ALKIŞLAR DOĞAN’A…

Abdullah Hoca, Kayserispor karşısında zorunlu 11'i sahaya sürdü. Geçen haftadan değişiklik sadece Yunus Mallı'nın ilk 11'de olmamasıydı. Sebebi de, Baker'in yanına daha mücadeleci olan Flavıo'yu tercih etmesiydi. Abdullah Avcı'nın sağ bek pozisyonunda yaptığı tasarruflardan ağzımız bir hayli yandı. Perreıra'dan sonra Serkan ve Kamil ile idare edebileceğini düşünmüş ise de sağ bek pozisyonu yeri olmayan,hücuma hiçbir katkıda bulunamayan, rakibi de yeterince o pozisyon için karşılayamayan Hüseyin’e kaldı, ne yazık ki. O bölgedeki eksikliği tek maç değil her maç yaşıyoruz, yani bana sorsanız en verimli Flavıo diyecek pozisyona geldim. Kamil'in sakatlığı ne durumda onu da bilemiyorum ama acilen iyileşmesi gerekiyor.

Trabzonsporda bana göre gözle görülür şekilde  kadro dengesizliği var. Mesela elimizdeki tek sağ açık Yusuf Sarı iken sağ açık pozisyonunda 3. tercih olarak forma bekliyor. Sol açık pozisyonunda Nwakaeme'nin yerine ikinci bir adam yok. Bakasetas'da,Yunus Mallı 'a , Ekuban'da ve hatta Abdulkadir Ömür'de 10 numara forvet arkası serbest gezen oyuncu modelinde oyuncular. Bakasetas'tan ,Yunus'dan 8 numara performansı ne kadar beklerseniz bekleyin, verim alamazsınız. Zaten Abdullah hoca Kayseri karşısında Bakasetas'ı 10 numara pozisyonunda serbest bırakınca, takımın rakip sahaya yerleşmesi, ön alan baskısı,toplu veya topsuz oyunla kaybettiğimiz topları çabucak geri kazanarak devamlı atak halinde kaldık.Tabi Kayserispor'un erken gol bulması biraz geri çekilmesine sebep oldu ve bu da Trabzonspor'un ekmeğine yağ sürdü. Yeri gelince kısa pas,yeri gelince alan genişleterek ve Nwakaeme kanadından bindirmelerle etkili oldu, takımımız.

Attığımız golde bir yıldız da Djaniny vermek istiyorum. Kayseri savunmasını öne doğru çekip Bakasetas'a alan açmayı başardı ve akabinde Bakasetas'da alanı değerlendirip aradan koşu ile indirip vurduğu top hem becerisinin hem de Abdullah Avcı ürünü gibi duruyordu.Trabzonspor'un golü yedikten sonra ki oyunu kesinlikle kendi iç saha oyunudur. Rakibin kim olduğunun bir önemi de yoktur. Bu oyun iç sahada devamlı böyle oynanmaya çalışılmalıdır. Bir cümle de Marlon'a diyeceğim geldi. Kötü oynuyordu, Abdullah Hoca ile biraz kıpırdadı sonra yine düştü. Kayseri karşısında sanki 3.lig topçusu gibi oynadı.Arkada bekleyen oyuncular ne zaman forma şansı bulacağını sorar.

Bu oyun ile aslında maçı kazanmayı bir hayli hak etmiştik.Ancak direkten dönen toplara genç kaleci Doğan'ın da 10 kurtarışlık performansı eklenince, maç berabere bitti.Doğan'ı kutlarım Lung'un sakatlığında forma şansı yakalayan Doğan, şimdi Lung'u yedek kulübesinde bekletiyor. İnşallah başarıları daim olur. 35'lik Lung'un yerine 18'lik Doğan izlemek tercihimdir.

Abdullah Hoca artık her maçın ardından önümüzdeki seneyi işaret ediyor. Önümüzdeki sene kadro düzeni çok önemli.Uğurcan satılırsa ordan gelecek para, sayın başkanın tasarrufuna bırakılmamalıdır. Sörloth başarısı haricinde hiçbir transfer başarısı göremedim, başkanın. Bu sebeple Abdullah hocanın şimdiden istediği oyuncular ile temas kurulmalı ve takımdaki birkaç genç arkadaşı denemeli. Yeterli olanları takıma monte etmeli, diğerleri ile tasarrufa gidilmesi gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakim61 3 yıl önce

Onur kardeşim seni tanırım aslında söylenecek çok söz var da herhalde burda dile getiremiyorsun koca bir sezon forvetsiz geçti.Takim kötü iken başkan kayıp takım iyi giderken başkan tv lerde.Şirazeleri kaydı.