CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen Trabzonsporlu Çıktı

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Prof. Dr. Örsan Öymen Trabzonsporlu çıktı.Özgür Özel’in ardından Genel Başkanlık için adaylığını açıklayan bir diğer isim Trabzonlu Prof. Dr. Örsan Öymen oldu.

CHP eski Genel Başkan Altan Öymen’in yeğeni olan Öymen, CHP'nin 2023 kongre ve kurultay sürecinden önce, “CHP’de devrim Türkiye’de devrim” mottosuyla CHP İlke ve Demokrasi Hareketi’nin kurulmasına öncülük etmişti. Trabzonsporlu olan Örsan Öymen’in Trabzonspor formalı statta çekilmiş bir fotoğrafı sosyal medyada çok kez paylaşıldı.

ÖRSAN KUNTER ÖYMEN KİMDİR?

Aslen Trabzonlu olan Örsan Kunter Öymen 1965 yılında Ankara’da doğdu.

Öymen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını New York Üniversitesi’nde Felsefe alanında, doktorasını da ODTÜ Felsefe alanında yaptı.Öymen, akademik kariyerinin yanı sıra, gazetecilik ve siyaset alanında da aktif görevler aldı. 1990’lı yıllarda, “Cumhuriyet” ve “Milliyet” gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 2002-2007 yılları arasında CHP’den İstanbul milletvekili olarak görev yaptı.

Örsan Kunter Öymen aynı zamanda profesör.

ÖRSAN ÖYMEN’İN BABASI KİMDİR?

Örsan Öymen’in babası, 1938-1987 yılları arasında gazetecilik ve televizyonculuk yapan Mustafa Örsan Öymen’dir. Mustafa Örsan Öymen uzun yıllar Milliyet'te çalıştı.CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen’in kardeşi, diplomat Onur Öymen’in amcasının oğludur.

chp-genel-baskan-adayi-orsan-oymen-trabzonsporlu-cikti.jpg

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.