Yanal ve Demirok'tan Katar da açıklamalar

Teknik Direktör Yanal, yarın Katar'ın El Sadd takımı ile Abdullah Bin Khalifa Stadı'nda oynayacakları maç öncesi oyuncu Uğur Demirok ile basın toplantısını düzenledi.

Milli arayı Katar’da maç yaparak geçirmekten son derece memnun olduğunu belirten Uğur Demirok, farklı bir atmosfer olacağına vurgu yaparak bu ziyaretin iki kulüp arasındaki dostluğun geliştireceğini ifade etti.

"Türk oyuncusu için burası değişik bir kapı olur. Dostluğun gelişmesi için de bu maç çok önemli. Katar futbolu gelişiyor. Yarınki maçta bu pozitif ilişkileri geliştirmek için biz de elimizden geleni yapacağız."

Teknik Direktör Ersun Yanal ise "İki dost ülke için güzel bir buluşma olacak. Tarihi bir gün yaşanacak" diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: "Şeyh Tami. Medical Park Stadyumumuzun açılışına gelip bizi şereflendirmişti. Şimdi biz geldik. Yarın maçımızı oynayacağız. Spora büyük katkı yapıyor Katar. Dünya Kupası da, bildiğiniz gibi, burada düzenlenecek. Bu spora yapılan yatırımların karşılığı olarak dünyada ciddi bir ölçeğe sahipler."

Katar'ın Türkiye'deki spor yatırımlarına da dikkat çeken Yanal, "Bizim için de katkıları var. Bein Sport ile ülkemize büyük bir yaptırım yaptılar. Bu iki güzide ülkenin dostuluğunun her geçen gün gelişeceğini düşünüyorum. Ayrıca Biz Katar’daki spor yatırımını ve mevcut ilgiyi çok önemsiyoruz. Kışın da burada organizasyon düzenlemek konusunda girişimlerde bulunacağız" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubundan yarınki maça ilişkin olarak gelen bir soru üzerine Yanal, milli takımlarda çok oyuncumuz olduğunu ve bunu bir fırsata çevirerek yarınki maçta diğer oyuncularımıza şans verileceğini kaydetti.

Teknik Direktör Ersun Yanal, A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'na katılma hakkı elde edememesi yönündeki düşüncelerine ilişkin bir soru üzerine "Bu konu aslında çok derin ve önemli konu. Bizim burada yüzeysel cevaplarla sonuç almamız ya da doğru adreslere, neticelere varmamız mümkün değil. Çok derin bir konu ama basitçe bir şey söylemek gerekirse bana göre gidemememiz sürpriz değil. Ancak akşamki sonucun Türkiye'de olması üzücü. Gidemememiz konusunda çok sürpriz olduğunu düşünmüyorum. Sonuç, gidişat bunu zaten belli ediyordu. "

Sonucu sadece şu an kadroda bulunan oyunculara yüklemenin doğru olmadığını dile getiren Yanal, şöyle devam etti:

"Onları acımasız şekilde eleştirirsek sonucun önüne atmak büyük haksızlık. Bu sadece oyunculara bağlanacak bir şey değil. Orada çok değerli, ülke futboluna çok ciddi katkıda bulunmuş ve bulunmaya devam edecek oyuncular var. O yüzden burada en büyük haksızlığı bu kadroda bulunan oyunculara yaparak aslında yanlış bir yol çizmiş oluyoruz. Bunu hep beraber oturup bütün paydaşlarla paylaşmak ve doğruyu bulmak en mantıklı yol olacak. Oyuncuların geçen akşam yaşadıkları travmayı göz önünde bulunduracak olursak, onlar sadece olayın parçalarından bir tanesi, daha büyük parça olarak görüp sorumluluğu birçok kişinin paylaşması gerekiyor. Bu çocukları yerden yere vurmak hiç doğru bir şey değil. O zaman çuvaldızını kime batıracağız? Çuvaldızı batıracak kişiyi doğru seçmek lazım. Kişileri, kurumları doğru seçmek gerekir."

Oyuncu Uğur Demirok da milli futbolculara ilişkin olarak "Olumsuz sonuçlardan en çok etkilenen her zaman oyuncu olur" diyerek milli futbolcularla ilgili sosyal medyada yazılıp çizilen birtakım yorumların üzücü olduğunu belirtti. "Bir başarısızlık olduğunda bir futbolcu jenerasyonunu silmek olmaz. Kim iyiyse o oynar. Kadro tek bir jenerasyonu kapsamaz. Karma olur."

Teknik Direktör Ersun Yanal basın toplantısını oyuncumuz Burak Yılmaz'la ilgili sözleriyle noktaladı: "Burak Yılmaz geldiği günden bu yana sakat sakat oyunuyor. Sonrasında kas yaralanması oldu. Milli takımda büyük fedekarlıklar yaptı. Bizde antrenman yapamadan Beşiktaş maçına çıktı. Kariyerine zarar verebilecek derece sakatlık risklerini göze aldı. Şimdi de sakatlığa daha dayanamadığı için hocasından izin aldı."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.