Binaya kamera kurdu başı belaya girdi!

İzinsiz kameraya özel hayat davası

İstanbul Kağıthane'de aile apartmanında yeğenlerinin evine giren kişileri takip etmek için apartmana izinsiz şekilde güvenlik kamerası yerleştiren amcanın başı derde girdi. İki yeğen, amcalarından dairelerini gözetleyerek özel hayatlarına müdahale ettiği gerekçesiyle şikayetçi olunca 81 yaşındaki amca hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Aile apartmanında yeğenlerinin evine giren kişileri takip etmek için apartmana izinsiz şekilde güvenlik kamerası yerleştiren amcanın başı derde girdi. Aynı apartmanda yeğenleri ile beraber yaşayan 81 yaşındaki Özdemir S., dairede olup bitenleri kayıt altına almak için yeğenlerinden habersiz apartmana güvenlik kamerası yerleştirdi.
Amca, kamera görüntülerini inceleyerek yeğenlerinin evlerine gelen giden kişilere karışıp üzerine bir de apartmana broşürler asarak sık sık rahatsızlık vermeye başladı. Apartmanın 3 noktasında kamera olduğunu tespit eden 54 yaşındaki Ali S. ve 53 yaşındaki Mehmet S., amcalarına kendilerini izlemekten vazgeçmesini, kameraların evlerinin girişine konulduğunu ve özel hayatlarına müdahalede bulunulduğunu anlattı. Yeğenlerine aldırış etmeyen amca, yeğenlerini izlemeye devam edince iki yeğen karakola giderek amcalarından şikayetçi oldu.

AMCADAN ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Amcalarının aile apartmanına kimseden onay almadan güvenlik kamerası taktırdığını ifade eden Ali ve Mehmet S., kameranın bizzat oturdukları dairenin girişine takıldığını böylelikle eve giren çıkan kişilerin kayıt altına alınarak özel hayatlarının ihlal edildiğini bu nedenle şikayetçi olduklarını ifade ettiler.



Şikayet üzerine Özdemir S. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Savcılık yürütülen soruşturmada amcanın aile apartmanına yeğenlerinin eve giriş ve çıkışlarını takip etmek için kimsenin rızasını almadan kamera yerleştirip kayıt aldığını, yine apartmana bir takım duyurular asarak huzur ve sükunu bozduğunu belirledi.

ÖZEL HAYAT İHLALİNDEN 4 YIL
Savcılık yürütülen soruşturma sonunda amcanın üzerine atılı suçları işlediği gerekçesiyle hakkında 'Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma' ve 'Özel Hayatın Gizliliğini İhlal Etmek' suçları kapsamında 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.