BOMBALADI

Trabzonspor eski Başkanı Muharrem Usta, her fırsatta geçmişi hedef alan Ağaoğlu’nu bombaladı

USTA: “18 yaşındaki Sefa’ya imza attıramayanlar Okay konusunda bizi suçluyorsa sözün bittiği yerdeyiz”

USTA: “Siz ne kadar gelir elde ettiniz de kulübe bu kadar destek olan bizlere saldırma cesaretini buluyorsunuz"

USTA: “Kulüpten alacaklarımız karşılığında 75 milyon TL’lik beş yıllık göğüs reklamını anlaşmasını içinize sindiremeyerek nasıl reddettiniz?”

Trabzonspor eski başkanı Muharrem Usta, sessizliğini bozarak her ortamda enkaz edebiyatı yapan ve kendilerini eleştiren Başkan Ahmet Ağaoğlu’na tepki gösterdi. Trabzonspor’un tartışılmaması ve yıpranmaması adına sessiz kaldığını ancak gelinin noktada yaşananların iyi niyetini aştığını söyledi. Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Biz göreve geldiğimizde burası gül bahçesi miydi? Ekonomik tablolar mahşeri vicdana ne ifade ediyor? Ödemek için yöneticiler ne büyük fedakarlıklar yaptılar acaba?” sorularını yönetti.

Usta, Mali Fair Play konusunda kimsenin rol kapmasına gerek olmadığının da altını çizerken, “Bero konusu teknik bir sorundur. Ödeme sorunu değil ve yasağın kalkmasını biz hallettik.

Mali Fair Play konusunda kimsenin rol kapmasına gerek yok” dedi. 18 yaşındaki Sefa’ya imza attıramayanların Okay konusunda kendilerini suçlayamayacağını belirtirken, “Sözün bittiği yerdeyiz. Okay da Sefa gibi, Selçuk gibi elden kayıp gidebilirdi. Biz yıllarca eski dönemlerden kalan oyuncuların bonservis ödemelerini yaptık. Hem de Okay ve Aytaç için Kayserispor’a ödeme yaptık. Şimdi Okay’dan yaklaşık 7 milyon € para kazandık bari bir kez de teşekkür etmesini bilin” dedi.

Ağaoğlu yönetiminin kendilerini eleştirmesine tepki gösteren Usta, “Yönetime geldiğinizden bugüne kadar bankadan aldığınız kredi, satılan oyunculardan elde edilen gelir ve taraftardan toplanan para dışında hangi sponsorluklarla ne kadar gelir elde ettiniz de kulübe bu kadar destek olan bizlere her gün saldırma cesaretini kendinizde buluyorsunuz. Tabi ki daha az borç bırakarak kulübü devretmek isterdik ancak size bırakmış olduğumuz kadroda 50-60 milyon €’luk satılabilecek oyuncu mevcut. Hangi yönetim bir öncekinden böyle bir kadroyu devralabilmiştir acaba. O halde satmaya devam... Bari bize hakaret etmekten vazgeçin” dedi.

Ağaoğlu yönetimin altyapıdan yeni yıldızlar çıkartması temennisinde bulunan Usta, “Uzun yıllar Fatih ve Gökdeniz’den başka altyapıdan çıkan büyük oyuncuya şahit olmadık. Dönemimizde evlatlarımız Abdulkadir ve Yusuf Dünya yıldızı oldular. Bu durum kaliteli oyuncuların bulunduğu takımlarda ancak olabilirdi. Umarım siz de bir tane çıkarırsınız” dedi. Usta, “Başkanlık dönemimde de bu tarz saldırılara cevap vermeyerek ‘acaba doğru mu yapıyorum’ sorusunu çok sormuştum. Şimdi de aynı durumla karşı karşıya kalıp sessizliğe gömülmek. Üzgünüm keşke bunları yazmak zorunda kalmasaydım” diyerek paylaşımlarını noktaladı.

Çamur at izi kalsın!

“Soruyordunuz ‘niçin Mass’tan gelen para ile bonservisini ödemediniz’ diye. Şimdi de ben soruyorum? Niçin Okay’dan gelen parayla Okay’ın alacağını ödemediniz? Aslında cevap kolay! Gelen para ile önce acil ödemeler yapılır da onun için. Çamur at izi kalsın. Ayrıca hani Türk lirasıyla anlaşmalar yapılacaktı. Hani euro hesabından anlamıyordunuz. Euro yükselince borçlar da yükseliyor değil mi? İranlı bile olsa Türk lirası ile anlaşma yapılamıyor demek ki! Sadece vicdan ve empati.”

İçinize sinmedi mi?

“Kulüpten alacaklarımız karşılığında yıllık 2.500.000 $’dan beş yıllık göğüs reklamı imzalayıp kulübe yaklaşık 75 milyon liralık sponsorluk sözleşmesi ile destek vermemizi içinize sindiremeyerek tarihimizin en büyük sponsorluklarından birisini nasıl reddetmeyi başarabildiniz? Üstelik, ‘Kadroda maliyetli oyuncular var artık alt yapıya dönülmeli’ diye yola çıkılmışken ne oldu da yüksek maliyetli oyuncularla devam edilme kararı alındı. Üstelik bu oyunculardan gelecek tüm paranın kulüpte kalması kaydıyla size 13 milyon €’luk söz vermeme rağmen.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.