Eski kaymakam suç makinesi çıktı!

 Önce uyuşturucu ardından sahte paradan tutuklandı

2005 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Alman polisince ortaklaşa sürdürülen bir operasyonda son olarak Akyazı'da kaymakam iken görevinden ayrılan Erdoğan B., 4 kilogram eroin maddesiyle yakalanarak tutuklanmıştı. Eski kaymakam bu kez 2 şüpheliyle birlikte 72 bin sahte dolarla yakayı ele verdi. Tutuklanan Bayrak hakkında soruşturma başlatıldı. Bayrak'ın 1996 yılına kadar kaymakamlık görevinde bulunduğu ve daha sonra istifa ettiği öğrenildi.

Eski kaymakam adeta suç makinesi çıktı. 2005 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Alman polisince ortaklaşa sürdürülen bir operasyonda daha önce 5 yıl kadar çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevinde bulunan ve son olarak Akyazı'da kaymakam iken görevinden ayrılan Erdoğan B. 4 kilogram eroin maddesiyle yakalanarak tutuklanmıştı. Eski kaymakamın ismi bu kez sahte döviz dolandırıcılığına karıştı. Geçtiğimiz aylarda İstanbul Fatih'te tedirgin tavırlarda bulunan bir şahsın polis tarafından dikkat çekmesi üzerine 2 kişi takibe alındı.

KARTON POŞETTE SAHTE DOLAR

Araç içerisinde bekleyen Yusuf A., isimli kişiye Shasem N., isimli genç kadın yaklaşarak tedirgin tavırlarla karton bir poşet aldı. Genç kadın hızlı adımlarla araçtan uzaklaşırken, emniyet güçleri Shasem N.'yi durdurmaya çalıştı. Bu sırada bir otele kadar yürüyen Shasem N., burada Erdoğan B. ile buluştu. Otel kafeteryasında kimlik bilgileri incelenen ikilinin üzerinde yapılan aramada karton kağıt içerisinde 100'lük banknotlar halinde toplamda 66 bin 500 sahte dolar ele geçirildi.

"PARALAR BENİM DEĞİL KAYMAKAMA AİT"

Araçta bulunan Yusuf A.'yı da gözaltına alan polisler araçta yaptıkları aramada 4 bin 500 sahte dolar ele geçirdi. Gözaltına şüphelilerden Yusuf A., Erdoğan B.'yi 3-4 senedir tanıdığını, arkadaş çevresinin kaymakam olarak bildiklerini ve ticari bir hukuklarının bulunmadığını ifade etti. Erdoğan B.'nin Maltepe ilçesinden aldığını söyleyen Yusuf A., daha sonra Fatih'e geldiğini, araca birisinin yaklaşıp Erdoğan B. karton kağıtla birşeyler verdiğini, B.'nin ise otele gidip kartonu bir kadının gelip alacağını anlattı. Yusuf A., ifadesinin devamında sahte paralarla kendisinin bir ilgisi olmadığını suçsuz olduğunu belirtti.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Emniyette ifadesi alınmak istenen eski kaymakam, susma hakkını kullandı. Diğer şüpheli Shasem N., ise sahtecilik olayından haberdar olmadığını Erdoğan B.'yi Türkiye'de vize işlemlerinden dolayı tanıdığını ve ardından arkadaş olduklarını, olay günü B.'nin bir kişiyle kafeteryada oturduğu sırada kendisine araçtan bir paket almasını söylediğini anlattı. Daha sonra polislerin kendisini gözaltına aldığını belirten genç kadın, paranın Erdağan B.'te ait olduğunu olayda ilgisinin bulunmadığını aktardı.

TUTUKLANDILAR

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler savcılıkta ifade verdiler. Sahte parayla bağlantılarının bulunmadığını belirten 3 şüpheli tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Eski kaymakam Erdoğan B.'nin de aralarında bulunduğu 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.