EURO 2020'de Türkiye'nin rakipleri belli oldu

EURO 2020 Elemeleri'nde H Grubu'nda bulunan ve harikalar yaratarak finallere katılmaya hak kazanan A Milli Takımımız'ın rakipleri belli oldu. EURO 2020 gruplarının kurasında 24 ülke 4 torbada yer alırken, Türkiye, 3. torbada yer aldı. A Milli Takımımız, İtalya, İsviçre ve Galler'in bulunduğu A Grubu'nda yer aldı. Şenol Güneş yönetimindeki Ay-Yıldızlılar, EURO 2020’de turnuvanın açılış karşılaşmasını İtalya ile oynayacak. Avrupa Şampiyonası’nın 60. yılına denk gelmesi sebebiyle tarihte ilk kez 12 ülkedeki 12 farklı şehirde düzenlenecek EURO 2020 finallerinde kura çekimi Romanya’nın Başkent’i Bükreş’te gerçekleşti.

A Milli Takımımız, İtalya, İsviçre ve Galler'in bulunduğu A Grubu'nda yer aldı. 12 Haziran'da turnuvanın açılış maçını Roma Olimpiyat Stadı'nda İtalya ile oynayacağız.Kalan son 4 takım, Mart 2020’de oynanacak UEFA Uluslar Ligi Play-Off maçları sonunda netlik kazanacak ancak onların da hangi gruplara düşebileceği de şimdiden belli...

A Grubu: İtalya - İsviçre - TÜRKİYE - Galler

B Grubu: Belçika - Rusya - Danimarka

C Grubu: Ukrayna - Hollanda - Avusturya

D Grubu: İngiltere - Hırvatistan - Çekya

E Grubu: İspanya - Polonya - İsveç

F Grubu: Almanya - Fransa - Portekiz

**

EURO 2020 Kura Çekimi torbaları şöyle:

1. Torba

Belçika

İtalya (Ev sahibi)

İngiltere (Ev sahibi)

Almanya (Ev sahibi)

İspanya (Ev sahibi)

Ukrayna

2. Torba

Fransa

Polonya

İsviçre

Hırvatistan

Hollanda (Ev sahibi)

Rusya (Ev sahibi)

3. Torba

Portekiz

TÜRKİYE

Danimarka (Ev sahibi)

Avusturya

İsveç

Çek Cumhuriyeti

4. Torba

Galler

Finlandiya

Play-Off A Yolu Galibi: (İzlanda, Bulgaristan, Macaristan, Romanya)

Play-Off B Yolu Galibi: (Bosna, Slovakya, İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda)

Play-Off C Yolu Galibi: (İskoçya, Norveç, Sırbistan, İsrail)

Play-Off D Yolu Galibi: (Gürcistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Belarus)

EURO 2020 ne zaman başlayacak?

EURO 2020 finalleri, 12 Haziran’da İtalya’da start alacak. A Grubu’ndaki açılış maçına ev sahipliği yapacak Roma Olimpiyat Stadı’nda başlayacak finaller, İngiltere’nin Başkent’i Londra’daki Wembley Stadı’nda 12 Temmuz’da oynanacak final maçıyla sona erecek. Ayrıca 90 bin kişilik Wembley Stadı’nda yarı final karşılaşmaları da düzenlenecek.

Son 4 bilet Mart’ta belli olacak

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki (EURO 2020) yenilikler, Uluslar Ligi’nin de önemini artırmıştı. EURO 2020 Play-Offları’nda son 4 biletin sahibi, Uluslar Ligi’ndeki A, B, C ve D gruplarında 4’er takımın tek maç üzerinden yarı final ve final oynamasıyla belli olacak.

Yarı finaller 26 Mart 2020’de, finaller de 31 Mart 2020’da yapılacak. Seribaşı takımların ev sahibi avantajıyla çıkacağı yarı finallerde A ve C gruplarında 2. yarı finali (YF2), B ve D gruplarında ise 1. yarı finali (YF1) kazananlar grup finali maçında ev sahibi olacak. Bunun sonucunda da 4 takım, adını yaz ayında gerçekleşecek turnuvaya yazdırmayı başaracak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.