İsrail, Gazze'de AA'nın ofisini vurdu

İsrail, Gazze'de AA'nın ofisinin de bulunduğu binayı vurdu.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenledi. Çalışanlarının durumunun iyi olduğu bildirildi.İsrail ordusu, önceki yıllarda da bir çok basın kuruluşuna ait binayı hedef almıştı. Filistin Hükümeti'nden konuyla ilgili, "AA ofisinin hedef alınması, tanıkların uzaklaştırılması girişimidir ve İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlarına hazırlıktır." açıklaması yapıldı. 

DIŞİŞLERİ'DEN SERT TEPKİ
 
Türkiye, İsrail'in Gazze'de Anadolu Ajansının ofisinin  de bulunduğu binayı vurmasına sert tepki gösterdi.  Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in  saldırılarına karşı uluslararası topluma harekete geçme çağrısı yapıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in Gazze'de dünden bu yana çok sayıda masum insanın hayatını  kaybetmesine veya yaralanmasına neden olan ve Anadolu Ajansının binasını da hedef  alan ayrımsız saldırılarını şiddetle kınıyoruz. İsrail'in orantısız eylemleriyle  bölgede tırmanan gerginliğin azaltılması için uluslararası toplumu süratle  harekete geçmeye davet ediyoruz."

İBRAHİM KALIN: İSRAİL, YENİ BİR SALDIRGANLIK ÖRNEĞİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail, yeni bir saldırganlık örneği göstererek Anadolu Ajansı’nın Gazze’deki ofisinin bulunduğu binayı vurmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Amacın, İsrail’in yeni suçlarını örtbas etmek olduğu açıktır. Anadolu Ajansı’na geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: İSRAİL İNSANİ DEĞERLERİ HİÇE SAYAN EYLEMLERİNE BİR YENİSİ EKLEDİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "İsrail, bu akşam Gazze Şeridinde içinde Anadolu Ajansı çalışma ofisinin de bulunduğu bir binayı vurarak uluslararası hukuku ve insanî değerleri hiçe sayan eylemlerine bir yenisini daha ekledi. İnsanlığın zorbalığı yeneceğine olan kesin inancımızla saldırıyı şiddetle kınıyorum." dedi.

ÇAVUŞOĞLU: İSRAİL SALDIRGANLIĞININ YENİ GÖSTERGES

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter adresi üzerinden, "Binasının hedef alınması İsrail saldırganlığının yeni göstergesi. İsrail’in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur. Bu saldırıdan İsrail kadar onu cesaretlendirenler de sorumludur. Dünyada tek kalsak bile Filistin davasını sonuna kadar savunacağız." mesajını paylaştı.

BAKAN SOYLU'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İsrail ordusunun,  Gazze'de Anadolu Ajansının (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurması dolayısıyla  geçmiş olsun dileklerini iletti. İsrail'in, AA ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı  düzenlemesiyle ilgili Twitter hesabından değerlendirmede bulunan Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Bu akşam İsrail'in yaptığı saldırıyla Anadolu Ajansının da yer aldığı  binanın vurulması, Türkiye'nin mazlumların yanında vakur duruşunun ve  yapılanların dünyaya aktarılmasının ne derece önemli olduğunu göstermektedir.  Anadolu Ajansına ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizle."

BAKAR AKAR'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Milli Savunma Bakanı Akar, Genel Müdür Şenol Kazancı'yı arayarak  İsrail'in AA ofisinin olduğu binayı vurmasından dolayı geçmiş olsun dileğinde  bulundu

BAKAN VARANK'TAN, AA GENEL MÜDÜRÜ KAZANCI'YA GEÇMİŞ OLSUN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İsrail ordusunun AA ofisinin de bulunduğu binayı vurması dolayısıyla AA Genel Müdürü Kazancı’ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

ADALET BAKANI GÜL'DEN AA'YA GEÇMİŞ OLSUN

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde AA ofisinin de bulunduğu binayı vurması dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

ENERJİ BAKANI DÖNMEZ: DÜNYA KAMUOYUNUN EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE TEPKİ VERMESİNİ BEKLİYORUZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İsrail  ordusunun hava saldırısı düzenleyerek Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu  binayı vurmasını kınadı. Dönmez, Twitter hesabından yayımladığı mesajda "İsrail'in sivil halk  ve masumları gözetmeksizin yaptığı katliamları tüm dünyaya duyurmaya çalışan  Anadolu Ajansına yönelik saldırısını kınıyor, haber alma özgürlüğüne vurulan bu  darbe karşısında bütün dünya kamuoyunun tepkisini en güçlü şekilde vermesini  bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI KOCA: GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Dünyadan haber almamız için canla başla  çalışan Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.an tepki  gösterdi.

Ebubekir Şahin, "Geleneğini bozmayan İsrail, insanlığa karşı suç  i

AA GENEL MÜDÜRÜ KAZANCI: BU SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAZ

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı: "(İsrail'in AA ofisinin bulunduğu  binayı vurması) Bütün dünyanın bilmesini isteriz ki bu saldırılar bizi  yıldıramaz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.