13 bilirkişi uzaklaştırıldı

Trabzon’da 2018 yılında başlatılan bilirkişi soruşturmasının disiplin ayağı tamamlandı. Tamamlanan soruşturma çerçevesinde 93 kişiden 13'ünün Bilirkişilikten çıkarılmasına karar verildi. 1 Başkan ve 5 üye hakimden oluşan Trabzon Bilirkişilik Bölge Kurulu hakimleri tarafından yapılan araştırmada, Trabzon’da aralarında üst düzey belediye yöneticisi, siyasetçi ve bürokratların bulunduğu toplam 93 kişi tek tek sorgulandı. 
 FETÖ’den ihraç edilen bir kişiye bilirkişi raporu yazdırılması sonucu patlak veren olayda 93 kişiden 13’ü’nün A.D, B.T, Ç.Ç, E.D, F.B, M.Y, Ö.A, S.S, S.K, T.K, T.K, V.M, Z.U Bilirkişilik BÖLGE KURULU LİSTESİ’NDEN ve Bilirkişilik sicilinden, çıkarılmalarına UYAP kayıtlarının pasif hale getirilmesine ve sürekli olarak bilirkişilikten men edilmelerine karar verildi. A.M.Ç ile S.H isimli kişilerin taktiren bilirkişilik yapmaktan yasaklanmasına ve sürekli olarak bilirkişilikten men kaydının yapılmasına karar verildi. -A.Ş, A.Y. ve E.A.K’nin 6 ay süreyle geçici olarak Trabzon Bilirkişilik Bölge Kurulu listelerinden çıkarılmalarına, geçici çıkarma süresince bilirkişilerin UYAP kayıtlarının pasif hale getirilmesine karar verildi. -K.Ç, M.Ö, M.K, T.U.E isimli kişilerin ise 3 ay süreyle geçici olarak Trabzon Bilirkişilik Bölge Kurulu listelerinden çıkarılmalarına, geçici çıkarma süresince bilirkişilerin UYAP kayıtlarının pasif hale getirilmesine karar verildi. -V.Y. İsimli kişinin 3 ay süreyle bilirkişilik yapmaktan yasaklanmasına karar verildi. A.H., A.M, A.D, C.Ç, C.H, E.S, G.A, H.K, İ.K, N.K, N.Y, M.S.S, R.Ç, S.E, Y.U, Y.K isimli kişilerin haklarında taktiren uyarma yaptırımının uygulanmasına bir daha bilirkişi olarak görevlendirildiklerinde bilirkişilik görevlerini bizzat yaparak bilirkişi raporunu bizzat hazırlamaları ve bilirkişilik temel ilkelerinden gizlilik ilkesine riayet etmeleri hususlarında UYARILMALARINA, uyarma kararının kendilerine tebliği suretiyle yapılmış sayılmasına karar verildi. Diğer kişiler hakkında ise disiplin yaptırımının uygulanmasına yer olmadığını karar verildi. Soruşturma belgelerinde Trabzon’daki birçok yerde bu isimlerin bilirkişilik yaparak gayrimenkul ve benzeri değerlendirmelerde bedel belirlediği öğrenildi. Ceza alan veya almayıp ifadelerine başvurulan isimler arasında siyasi partilerde yöneticilik yapmış, kurumlarda müdürlük yapmış yerel yönetimlerde üst düzey görevlerde bulunmuş kişiler eşleri ve kardeşleri gibi birçok ismin olduğu öğrenildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105