HAFİF RAYLI SİSTEM RAFA MI KALKTI?

Ortahisar Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun projeleri arasında yer alan hafif raylı sistemle ilgili artık halkın sabrının kalmadığını söyledi. Zorluoğlu’nun göreve gelişinin üzerinden 5 buçuk ay geçtiğini belirten Söğüt, buna rağmen Başkan Zorluoğlu’nun hafif raylı sistemden hiç söz etmediğini ifade etti.

PROJEDEN HİÇ SÖZ ETMİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun adaylığı sırasında önemli projelerinden biri olan hafif raylı sistemden hiç söz etmediğini kaydeden CHP’li Oktay Söğüt, “Yerel seçimler öncesi, en önemli projesinin Hafif Raylı Sistem olduğunu söyleyen Murat Zorluoğlu, ‘raylı sistem Akçaabat - Yomra arası yapılacak’ diyerek güzergâh bile belirtmiş, üstüne bir de ‘nazlı nazlı dolanacak’ diye de eklemişti. ‘Hafif Raylı Sistem en önemli projemiz’ diyerek girdiği yerel seçimler sonunda, oturduğu koltukta 5 buçuk ayını dolduran Zorluoğlu, görünen o ki; en önemli projesinin koltuklarında hiç oturmayacak. Çünkü Başkan Zorluoğlu, ‘belediyenin Twitter hesabından attığı tweetle sosyal medyayı salladığını’ bile söylerken, nazlı nazlı dolanacağını söylediği, en önemli projesi hafif raylı sistemden hiç söz etmiyor.” dedi.

TRABZON’UN BÜYÜKŞEHİRLİLİĞİ SÖZDE KALACAKTIR

Trabzon için her fırsatta dile getirilen ancak bir türlü yapılamayan hafif raylı sistemle ilgili eleştirilerini sürdüren CHP’li Oktay Söğüt, “Ulaşımda kolaylık adına, iki kıtanın deniz altından birleştirildiği bir dönemde, hemen tüm büyükşehirlerde hafif raylı sistem varken, Trabzon’un büyükşehirliliği, hafif raylı sisteme kavuşmadığı sürece sözde ve kâğıt üzerinde kalacaktır.” dedi. Eleştirilerini sürdüren Söğüt sözlerine şu şekilde devam etti: “Kent içi yolcu taşımacılığının amacı ‘taşıtların değil, insanların taşınmasıdır’. Bu amacı en iyi şekilde gerçekleştirebilmek ise toplu ulaşım sistemleri ile mümkündür. Gelişmiş toplu ulaşım sistemlerinden biri de, hafif raylı sistemdir ve tüm Trabzon kamuoyunun kabulü; hafif raylı sistem Trabzon için çok gerekli ve önemlidir. Hal böyleyken; Trabzon için her fırsatta dile getirildiği, yıllardır müjdesi verildiği halde, hafif raylı sistem bir türlü hayata geçmemiş, geçirilememiştir. Başkan Zorluoğlu’nun yerel seçimler öncesi en önemli projem dediği halde, hafif raylı sistemin zaman içerisinde Zorluoğlu’nun gündeminden düşmesi, bu projenin hayata geçirileceği konusunda kamuoyunda umutsuzluk doğurmuştur.”

TAHAMMÜL SINIRLARI ZORLANIYOR

Yıllardır yapılması beklenen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen hafif raylı sistemle ilgili Trabzon’un tahammül sınırlarının zorlandığını belirten Söğüt, “Cumhurbaşkanı’nın son Trabzon ziyaretinden önce, ‘Cumhurbaşkanının yapacağı açılışlar kadar, yeni dönemde vereceği müjdeler, bölgemiz için bir dönüm noktası olacaktır’ diyen Belediye Başkanlarımıza, Cumhurbaşkanı’nın hem son ziyaretinde hem de daha önce verdiği Hafif Raylı Sistem sözünü de hatırlatarak; nazlı nazlı dolanacak dedikleri Hafif Raylı Sistem’in hayata geçirilmesi için ellerinden gelen çabayı göstermelerini bekliyor, Trabzon’un artık tahammül sınırlarının zorlandığını hatırlatmak isterim.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.