HAYKIRIŞA KULAK TIKANMADI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Yomra Belediyesinde Diyarbakırlı anneler, Fırat’ın doğusuna yapılması planlanan operasyon ve Yomra Belediyesi’yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Koray Aydın, Diyarbakırlı annelerin haykırışıyla ilgili olarak en alakalı ve en net partinin İYİ Parti olduğunu söyledi.

İMAMOĞLU, YOMRA’YA YARDIM EDECEK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü belirten Koray Aydın, İmamoğlu’nun Yomra Belediyesine destek vereceğini söyledi. Aydın, “İmamoğlu ile görüştüm. Ona Yomralı’yım dedim. Yomra’nın da içerisi boşaltılmış, ama burası Trabzon’un büyüme akslarından bir tanesi. Buranın büyümesi için gereken adımlar var. Bu anlamda ondan ilçe için yapması gerekenleri söyledim. Kendisi büyük samimiyetle bundan sonra orası bize aittir. Eksikleri, yapılacaklar konusunda elbette ki elimden geleni yapacağınızdan emin olun dedim. Bu inşallah belediyenin eksik olan yerleri için bir katkı sağlayacaktır. Buranın filmini çekti. Bundan sonra ki yürüyüşle ilgili bir planlama da yapılıyor. Bu imkânı tanıyarak oy veren tüm vatandaşlarımıza hangi partiden olursa olsun. Bu anlamda İYİ Partiliye, CHP’liye, AK Partiliye, Demokrat Partiliye, Büyük Birlik Partisinden, Saadet Partisine kadar oy veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada Yomralı kazandı. Buraya hukuksuzluğu getirip, yağma düzenini de lav eden Yomralıların ta kendisidir. Bu aynı zamanda bir ayağa kalkıştır. Bunun da halkın vurduğu bir şamar olarak benim nezdimde değerlidir.” diye konuştu.

ANNELERİN HAYKIRIŞI VAR

Diyarbakır HDP İl Binası önünde PKK’nın kaçırdığı çocukların aileleriyle ilgili konuşan Koray Aydın, Diyarbakır konusunda en net açıklamaları İYİ Partinin yaptığını söyledi. Aydın, Diyarbakırlı annelerin haykırışının olduğunu ifade ederek, “Diyarbakır’la ilgili bizim peş peşe yapılmış farklı açıklamalarımız var. Bunları incelediğimizde en net siyasi partinin bizim olduğumuz görünüyor. Orada anneler bir haykırışta bulunuyor. Bu haykırışı duymamazlıktan gelmek mümkün değil. Ama bu annelerin oradaki haykırışının kapısı olarak, bunların umut bekleyen bir kapıya dönüştürülmesini de siyaseten doğru bulmadığımızı da belirtmek istiyorum. Özellikle 2 tane bakanın oraya böyle bir acziyet içinde giderek, bu fotoğrafı kamuoyuna yansıtmaları, umudun ve beklentinin devletten olduğunun halka geçirilmesi yönünde olumsuz bir hava yarattığını düşünüyoruz. Aslında devlet, bu tür problemlerini çözebilecek güç ve kuvvettedir. Türkiye’nin geriye dönük kaybedilmiş ciddi bir zamanı vardır. Bu zaman içerisinde devlet gücünü ve kuvvetini kullanmada, adına Barış Süreci denilen dönemde PKK’nın yeniden güçlenme döneminin açılmış olması ve dağa çıkış hareketinin daha serbest, daha rahat, daha inançlı ailelerinin kontörlünün dışında o trafiğin yeniden oluşturulduğu zeminin sahiplerinin geçmişte tüm bu yaşananları unutarak HDP’nin kapısını bir umut kapısı haline getirmelerine de şiddetle karşı çıkıyoruz. Devlet kendi gücünü, kuvvetini kullanarak bu işlerin üstesinden gelecek durumdadır. Hala PKK’nın elinde esir olan asker ailelerinin yaralarının nasıl depreştiğini, üzüntülerini bilen insanlar olarak bu tür problemlerin bir devlet ciddiyeti içerisinde ele alınarak bir partinin il kapısından gelecek dizayn etme çalışmasının HDP ve PKK’ya yarayacağını biz parti olarak söylüyoruz. Bunlara gerek yoktur. Devletimiz büyük bir mücadele içerisindedir. Acziyet görüntüsünün dışına çıkarak bu mücadelesinin Fırat’ın doğusunda yapacağı operasyonla harekete geçirmelidir. Çünkü bunların hepsi birleşiktir. Fırat’ın doğusunda ABD’nin güdümünde aynı Irak’ın kuzeyinde olduğu gibi yeni bir devlet kuruluyor. Bu yeni devlet kuruluşunun engellenmesi, bu Diyarbakır önünde bekleyen ailelerin sıkıntısını da temelden ve kökten çözebilecek bir girişimin Türk devletinin birinci önceliği olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

FIRAT’IN DOĞUSUNA 2 SENE ÖNCE GİRİLMELİYDİ

Fırat’ın doğusuna yapılacak olan operasyonla ilgili konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “15 güne kadar gireceğiz diyorlar. Bunu bir Türk milliyetçisi olarak yürekten istiyorum. Çünkü bunun artık idare edilir bir hali kalmamıştır. ABD ve Rusya ne yaptığını biliyor. Belli konularda el altından anlaştılar. Ama biz 2 senedir Fırat’ın doğusuna girme kararlılığını ortaya koyamamamızın ağır bedellerini ödeyebileceğimizi şimdiden görüyorum. ABD oraya silah yardımı yapıyor. Oradaki ordu eğitiliyor. Donanımlı hale gelmiş bir yere şimdi yapılacak bir operasyon 2 sene önceye kadar yapılacak bir operasyondan daha çok kayıpların olabileceği bir olay olacağını düşünüyorum. Bunu neden buraya bağladım? Çünkü bunlar birbirinin tamamlayan şeyler. Çünkü PKK ile mücadelenin ana omurgasını orası oluşturuyor.” ifadelerini kullandı. 

BEŞŞAR ESAD HUSUMET ORTADAN KALDIRILMALI

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Türkiye Cumhuriyetinin husumetini ortadan kaldırarak Fırat’ın doğusunda yapılacak olan operasyonla ilgili destek alınmasının en doğru karar olacağını belirten Koray Aydın, Suriye ile sonuç almanın daha kolay olacağını ifade etti. Aydın, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin acilen Suriye Devlet Başkanıyla husumetini ortadan kaldırarak sahada bir iş birliği yapmaları Türk devletinin geleceği açısından birinci öncelikli meseledir. Bu işte küslük yok. Zaten Cumhurbaşkanımızda bugün iyi dediğine yarın kötü derken zaten hiç sıkıntı duymamaktadır. PKK ile yaptığı iş birliğinden sonra nasıl savaş yapabiliyorsa, şimdi de Suriye liderine söylediklerinden sonra Esad’la iş birliği yapılması ülkenin menfaatine olacaktır. Çünkü sahada olan ve hemen sınırın dibinde büyün gücünü toplamış olan Suriye ile sonuç almak daha kolay olacaktır.” ifadeleriyle Fırat’ın doğusuyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

YOMRA BELEDİYE BAŞKANI BIYIK’LA İLGİLİ KONUŞTU

31 Mart’ta yapılan yerel seçimde Yomra Belediye Başkanı olarak seçilen Mustafa Bıyık ile ilgili açıklamalarda bulunan Koray Aydın, “Belediye başkanı olarak seçilen başkanımızı tebrik etmek için geldim. Aslında farkındayım biraz gecikmiş bir ziyaret oldu. Şartların gereği olarak gecikmenin nedeninin neler olduğunu başkanımız biliyor. Kendisini belediye seçiminden aşağı yukarı 7-8 ay önce tanıdım ve ilk defa o zaman gördüm. Ankara’da bizimle görüşme yaptıklarında beraber gelen arkadaşlarına, “Yomra Trabzon’un en sıkıntılı ilçesi. Üzerinde büyük şaibeler var. Yomra’ya baktığınızda imarla ilgili yolsuzluklar, kıyı kenar çizgisi özellikle yükseklikle ilgili ortaya çıkmış bir takım imar problemlerinden kaynaklanan ve Trabzon’un gündeminde de çok konuşulan bir ilçe. Burada bir baskı düzeninin olduğunu da biliyorduk. İnsanların gidişattan umutsuz ama gelecekle ilgili bir umut arayışı içerisinde olduğunu biliyorduk. Kendisine de onunla ilgili ilk görüşümü söyledim. Tertemiz bir yüzü var. Çok samimi. Bunu insanlara geçirme konusunda güvenilir bir hali var. Bunu dak kendisine ilettim. Yürüttükleri çalışmayla herkesi kucaklayan bir tarz belirlemeleri nedeniyle tüm partilerden oy alarak seçimi kazandılar. Kazandığı günden beri sürdürmüş olduğu dil ve üslup bozulmadığı için kendisini tebrik ediyorum. Çünkü Yomra’nın geleceği için evvela güvenilirliğe ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

YOMRA, İÇERİSİ BOŞALTILMIŞ BİR BELEDİYE

Yomra Belediyesi için “içerisi boşaltılmış” tanımında bulunan Koray Aydın, ilçede çeşitli problemlerin varlığından haberdar olduklarını belirterek, “Yomra Belediyesinde gördük ki içerisi boşaltılmış bir belediye haline dönüştürülmüş. Limon gibi sıkılmış ve suyu alınmış. 2 buçuk yıllık süreyi kapsayan borçlanmalar var. Aşağı yukarı 100-150 bin liralık ekonomik yapıda ortaya çıktı. Araç parkı yetersiz… Oymalı ve Özdil’deki eski belediyelerden gelen makinalar olmasa buranın ciddi bir makina farkı da yokmuş. Bu şartlar bundan sonra yapılması gerekenler hakkında fikir veren ve yol haritası oluşturan daha iyisini bulma noktasında sağlam iradeyle çok daha iyi şeyler yapılacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.