HDP PKK’nın ta kendisidir

BBP Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, çocuklarının kaçırıldığını ileri sürerek terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan anneleri konuştu. Aksu, HDP’nin PKK’nın ta kendisi olduğunu kaydederek, “Çocukların kaçırılmasına HDP aracılık etmiştir. HDP’li yöneticiler bile bunu inkâr etmemektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP’nin kapatılması ile ilgili hukuki süreci başlatmalıdır.” dedi.  

HDP KAPATILMALI

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin kapatılması gerektiğini söyleyen Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Yahya Aksu, “HDP PKK’nın ta kendisidir. O anne ve babaların çocuklarının terör örgütleri tarafından kaçırılmasına aracılık etmişlerdir. Bunu sadece bu aileler değil herkes bilmektedir. HDP’li yöneticiler bunu bile inkâr etmemektedir. Sadece bu husus bile HDP’nin kapatılması için yeterlidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP’nin kapatılması ile ilgili hukuki süreci başlatmalıdır.” dedi.

AİLELERE DESTEK OLUNMALI

Evlatları zorla kendilerinden ve ailelerinin kopartılarak dağa çıkartılan PKK’ya katılan acılı annelerin ve babaların sesine kulak verilmesi çağrısında bulunan Yahya Aksu, “ Onların yanında olmalı ve evlatlarına kavuşana kadar mücadeleyi sürdürmeleri noktasında sonuna kadar destek olmalıyız. Ayrıca bu durumda olan diğer ailelerinde korkusuzca meydana çıkarak eylem yapan annelerin ve babaların yanında yer alması noktasında her türlü cesaret verici gayreti gerçekleştirmeliyiz. Gün evlatları PKK tarafından zorla ellerinden alınan acılı annelere ve babalara sahip çıkma günüdür.” dedi.

TERÖR SEVİCİLERİ SUSKUN

BBP İl Başkanı Yahya Aksu, HDP’ye insan hakları, barış ve demokrasi diyerek bugüne kadar terör sevicilerine, terörü destekleyen gruplara, PKK örgütlü protestoculara her türlü desteği verenlerin bu sürece sessiz kalmalarına tepki gösterdi. Aksu, “Sözde enteller, sivil toplum örgütleri ya da Ana muhalefet partisi başta olmak üzere onun etkisi altına girmiş olan siyasi partilerin bu hususta sessiz kalmaları gerçek niyetlerinin demokrasi ya da insan hakları olmadığını ortaya koymuştur. Bu gibi durumlarda terörist çevrelere onların yandaşlarına sahip çıkanlar bugün nerededir? Evlatları dağa çıkartılarak zorla terörist yapılan acılı ailelerin yanında neden yoklardır? Onlara destek noktasında iki laf etmeye neden çekinmektedirler?  Buradaki dikkat edilmesi gereken diğer husussa çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler babalar niye HDP önündedirler?” ifadelerini kullandı.

HDP ELİNDEKİ TÜM BELEDİYELERE KAYYUM ATANMALI

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasının devamında HDP’li diğer belediyelere de kayyum atanması gerektiğini belirten Yahya Aksu, “Yine bu durum bize şunu göstermiştir ki; bir gün bile beklemeden HDP’nin elindeki tüm belediyelere kayyum atanmalıdır. Çünkü bu HDP’li belediyeler PKK’ya eleman kazandırmak başta olmak üzere her türlü maddi ve lojistik sağlamaktadır.  Evlatları PKK terör örgütü tarafından kaçırılarak dağa çıkarılıp terörist yapılmaya çalışılan annelerin babaların acısını yüreğimizde yaşıyor ve biran önce evlatlarına kavuşmaları için her türlü girişimin yapılmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105