“HER ŞEY KADINLA BAŞLAR” DEDİLER

Trabzon ekonomisinde kadını güçlendirerek önce Karadeniz sonra Türkiye'de üretimi destekleyerek Trabzon kadınının kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak amacıyla kurulan Her Şey Kadınla Başlar Derneği, basın açıklaması gerçekleştirdi. TGC’de düzenlenen toplantıda konuşan dernek başkanı Hülya Ulusoy, “Biz her şey kadınla başlar diyerek derneğimizi kurduk. Amacımız Trabzon'umuza kalıcı eserler bırakmak.” dedi.

TÜRK KADINI GÜÇLÜ OLMALI

Her Şey Kadınla Başlar Derneği Kurucu Üyesi Nuray Kansız, dernek başkanı Hülya Ulusoy’un konuşmasının ardından önemli mesajlar verdi. Kansız, derneğin en önemli hedefinin bölge ve Türkiye’deki kadınların hayata daha güçlü katılmasını sağlamak olduğunu açıkladı. Kansız, “Başkanımızın da söylediği gibi; Biz her şey kadınla başlar dedik ve 18 Mart 2019 tarihinde derneğimizi kurduk. Trabzon merkezli derneğimizin en önemli hedefi Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’yi kapsayarak üreten kadınların birbirini tanıması birbiriyle ticari alışveriş yapması, bilim kültür sanat ve edebiyat konusunda varlığını göstermiş olan kadınlarımızın Trabzon da gençlerimize yol gösterici olmasını sağlamaktır. Kurulacak olan bu ağın bir başka güzel kazanımı ise Trabzon dışında yaşayan hemşerilerimizin Trabzon ile bağını daha da güçlendirmek olacaktır. Misyonumuz; bölgemizin her daim üretken olan ve çalışkan kadınlarını bir araya getirerek sosyal, kültürel ve ticari ağ oluşturmak, birbirleri ile iletişimlerini ve alışverişlerini sağlamak, bölgemiz kadınına istihdam sağlarken kadın gücü ile kalıcı eserler bırakılmasına katkı sağlamak. Vizyonumuz; Trabzon ekonomisinde kadını güçlendirip önce Karadeniz sonra Türkiye'de üretimi, sanatı, bilimi destekleyerek sosyal sorumluluk bilincini arttırmak, imkânı olmayan kadınlarımız ve gençlerimize kapılar açmak ve kendi ayaklarının üzerinde durmalarını sağlamak Araçlarımızı gerçekleştirmek doğrultusunda öncelikle Ortahisar da 19 yıllığına ikinci derece tarihi eser olan üç katlı bir evi Derneğimize kiraladık. Dernek binamızda kadınımızın ürettiği, sergilemek istediği tüm ürünleri halkımıza sunabileceği bir dükkânımız olacaktır. Bu binamızda kadına dair her türlü eğitim imkânını sağlayacağız. Bir çocuk kütüphanemiz olacak. En büyük amacımız ise Sunay Akın ile birlikte oyuncak müzemizi hizmete sunmak olacaktır. Dernek olarak bugüne kadar bir dizi ziyaret ve etkinliklerde bulunduk. Sanattan eğitime eğitimden sağlığa kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
EserKadınlarHülyaSunay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105