MAHALLE SU İÇMİYOR!..

Trabzon’un Arsin ilçesi Elmaalan Mahallesi’nde 2016 yılında dönemin Trabzon Valisi Yücel Yavuz tarafından açılan ve arıtma tesisi olmadığı için atıkları içme suyuna karışan mandıra Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde tartışıldı. Arsin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde yer alan mandırayla ilgili söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, mahalle halkının içme suyuna karışan pislik nedeniyle mağduriyet yaşadığını ve TİSKİ’nin görevini yapmadığını ileri sürdü. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ise mandıranın atıklarıyla ilgili, “maalesef suya da, dereye de karışıyor.” dedi.  

ÇAKIROĞLU: HALKIN SUYU PİSLİK KOKUYOR

S.S. Arsin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde yer alan mandırayla ilgili söz alan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, mahalle halkının içme suyuna karışan atıklar nedeniyle mağduriyet yaşadığını ve TİSKİ’nin görevini yapmadığını ileri sürdü. Bugüne kadar söz konusu mandırayla ilgili sayısız şikâyet yapılmasına karşın ceza kesim işleminden öteye geçilmediğini ve vatandaşın mağduriyetinin devam ettiğini belirten Çakıroğlu, “Bu mandıraya daha önce ceza uygulanmış ama hala hayvansal atıklar içme suyuna karışıyor. Arıkların içme suyuna karışmış olmasına rağmen bununla ilgili bugüne kadar hiçbir şey yapılmış. TİSKİ’nin bugüne kadar vatandaşın musluğundan akan suyla ilgili bir laboratuvar çalışması da yok. Bu atığın uzun süredir suya karıştığı biliniyor. Mandıra atıklarının mahallelinin suyuna karışması ne zaman çözüm bulacak? Ne zaman bertaraf edilecek? Bugüne kadar mandıraya cezalar yazılmış ama hiçbir şekilde laboratuvar çalışması yapılmamış. Ceza yazmak meseleyi çözmüyor. İçilen su hayvan pisliği kokuyor.” diye konuştu.

GÜRSOY: TESİSİN ARITMASI YOK

İYİ Partili Davut Çakıroğlu’nun ifadelerinin ardından tartışmaların odağındaki tesisle ilgili açıklamalarda bulunan Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, söz konusu mandıranın arıtma tesisi olmadığını açıkladı. Geçmişten bugüne kadar yüklü miktarda cezanın tesise kesildiğini belirten Başkan Gürsoy, “Burası devlet desteğiyle kurulmuş. Biz zamanında karşı çıkmamıza rağmen orada konuşlandırıldı. Orada bir takım atıklar var bu doğrudur. Bizde gerekli cezaları yazdık, yazmaya devam ediyoruz. Olayı hem Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne hem de Tarım İl Müdürlüğüne taşıdık. Bunu sürekli görüşüyoruz. Oradaki ortaklar ve hayvanlarda mağdur. Bunun yanında maalesef atıklar suya da karışıyor dereye de. Maalesef arıtması yapılmamış. Bu konuda maalesef ciddi problem var. Hayvanlar devletin desteğiyle alınmış, hayvan olmasa derhal mührü basıp kapatacağız ama devlet desteğiyle alınmış hayvanlar var. Onlarda canlı.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.