ŞEHİR HASTANESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının 2020 yılı bütçesi ile 2018 yılı kesin hesabı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Sağlık Bakanlığı bütçesinden Trabzon’un da payını alacağını ifade ederek, “Onayladığımız bütçeye göre, Trabzon şehir hastanesi önümüzdeki yılın yatırım programına alınmıştır.” açıklamasında bulundu.

“YAPISAL REFORMLAR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Milletvekili Cora, “Sağlık Bakanlığı’nın önümüzdeki yıla ilişkin bütçesi komisyonumuzda görüşülerek kabul edildi. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile sağlıkta dönüşümü gerçekleştiren, sevk zincirini kıran, isteyenin istediği eczaneden ilaç almasını sağlayan, ilaç fiyatlarını düşüren, hastaneleri birleştiren, herkesi genel sağlık sigortası kapsamına aldıran, modern hastaneler inşa eden, nitelikli yatak sayısını artıran, ambulans helikopter ve uçakla hastalara hizmet veren bir sağlık politikası vatandaşımız tarafından büyük bir karşılık görmektedir. Memnuniyetle bahsedilmektedir. Üniversite hastanelerindeki eksikliklerin de farkındayız. Bu alanda da yapısal reformlar gerçekleştireceğiz.” dedi.

“SAĞLIK BAKANLIĞI BÜTÇESİNDEN ŞEHRİMİZDE PAYINI ALMAKTADIR”

Onaylanan bütçeden Trabzon’un da payını alacağını ifade eden milletvekili Cora, “Sağlık bakanlığı bütçesinden şehrimizde payını almaktadır. Onayladığımız bütçeye göre; Trabzon şehir hastanesi önümüzdeki yılın yatırım programına alınmıştır. Yap işlet devret şeklinde değil genel bütçeden ayrılan ödenekle yapılacaktır. Projesi ihale aşamasında olup 900 yatak kapasiteli olarak planlanmıştır. Bütçenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105