SUİKAST İHBARI  KESKİN’DEN GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedefe koyan teröristlerin planını Kırıkkale’nin Keskin T Tipi Cezaevi’nde kalmakta olan bir hükümlü ihbar etti. 
İSTİHBARAT ÇALIŞTA ORTAYA ÇIKARDI
Terör örgütlerine karşı başarılı mücadele veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eylem yapılacağı yönündeki ihbarın ardından tüm birimler araştırma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda Kırıkkale’nin Keskin İlçesi T Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olarak kalan A.T. adlı mahkum, 16 Haziran 2018 tarihinde itirafta bulundu.Cinayet suçundan hükümlü olan A.T., Bolu F Tipi Cezaevinde kaldığı sırada, PKK terör örgütü üyelerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eylem planladığını duyduğunu ileri sürdü. 
NOT BULDU, DUYDUKLARINI ANLATTI 
Bolu F Tipi Cezaevi’nden Keskin T Tipi Cezaevi’ni nakledildiği belirlenen A.T., “Bolu’da PKK’lı mahkumlarla görüştüğümüz bir alanda not buldum. Notta eylemlerin yazılacağı yazıyordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bombalı saldırı olacağı yazıyordu. Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yapılanları intikamını AK Partili bir milletvekilinden alınacağı yazıyordu. Tutuklu PKK’lılar,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eylem için HDP’li Belediye Başkanları ile ortak karar olduğunu bana anlattılar. 
CEZAEVİNDE ÜÇ GÖREVLİYE ANLATMIŞ
Kırıkkale’nin Keskin İlçesi T Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olarak kalmakta olan A.T.’nin
Bolu F Tipi Cezaevi’nde kaldığı sırada üç görevliye,  S.A. adlı PKK’lı terör örgütü üyesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eylem yapılacağı bilgisini kendisine verdiğini ve bu eylemi Selahattin Demirtaş’ın onayladığını söylediği ortaya çıktı. Bu arada A.T.’nin cinayet suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezası yediği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105