Batı tehdit sallıyor, biz tehdit mehdit dinlemeyiz,

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kararnameyi gece imzaladım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli'de halka hitap etti. Erdoğan, "Batı tehdit sallıyor, biz tehdit mehdit dinlemeyiz. Türkiye'nin hakkını sonuna kadar savunacağız." dedi. Erdoğan ayrıca Yusufeli'nde bir de müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları:

Yusufeli Barajı'nı helikopterle inceleme fırsatı buldum. Muhteşem bir eser ortaya çıkıyor. Zaten Artvin bir barajlar şehri. Şimdi ise Yusufeli çok daha farklı bir noktaya tırmanıyor. Dünyanın en yüksek 3. eseri olacak Yusufeli Barajı'nı bitirmek için harcadığımız çabayı gördünüz.

Dünyadan ve Türkiye'den pek çok çevre bu barajının yapımını engellemeye çalışmışızdır. Hamdolsun sizlerle el ele vererek tüm sıkıntıları aşıp, barajı yapımına devam ettik. Yüklenici firmanın duruşunu da huzurlarınızda alkışlıyorum. İnşallah 2021 yılının Nisan ayında burada elektrik üretimi başlayacak.

Barajda üretilecek elektriğin karşılı 1 milyar 200 milyon lira olacak. Baraj maliyetini 7 senede amorti edecek. Öyle Bay Kemal'in dediği gibi değil. O hesap kitap işlerinden anlamaz. Akdeniz'de yokuz diyor Bay Kemal. Yahu gözüne dizine dursun. Nasıl yokuz. Gemilerimiz orada şu an. Batı tehdit sallıyor, biz tehdit mehdit dinlemeyiz. Türkiye'nin hakkını sonuna kadar savunacağız.

Bu eser için Yusufeli çok büyük fedakarlıklarda bulundu. Yusufeli'nde yerleşim yerlerini taşımak zorunda kaldık. Ama şimdi helikopterle gördüm çok güzel bir şehir inşa ediliyor. Denizin kenarında.

Bir yılda bu baraj inşallah dolacak. Yağmurumuz bol. Bakanımıza şimdi söyledim. Ağaçlandırma projelerine başlamalıyız.

İlçemizin göl manzaralı yeni yeri inşaası bittiğinde bambaşka bir yer olacak. Her şeyiyle bölgenin çekim alanı haline gelecek. Projesini bizzat inceledim. Yüklenici firmalar ve kurumlarımız hassas bir çalışma yürütüyorlar. Sizler bizim için değerlisiniz. Hiçbir Yusufelilinin sıkıntı yaşamasına izin vermeyeceğiz.

Buradan size bir de müjde vereceğiz. Yeni yerleşim yerlerinde hak sahibi olmayanların mağduriyetlerini bir kararname ile gideriyoruz. Bu gece imzaladım. Şimdiden hayırlı olsun. Diğer sıkıntıları da biliyoruz. İnşallah o konuları da adil bir şekilde halledeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.