ARPA BİRLİĞİ

Katil darbeci Sisi’nin çağrısıyla toplanan Arap Birliği ülkemizin düzenlediği “Barış Pınarı Harekatını” kınayan bir karar aldı ancak Katar, Libya ve Somali karara çekince koyunca bildiri yayınlanamadı. 
Burada ilginç olan kınama kararına Filistin’inde imza koyması. Bugünkü resmi Filistin yönetimi yani Mahmud Abbas hükümeti İsrail kontrolündedir. Tüm Filistinlileri temsil etmez. Nitekim Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri “Suriye’nin kuzeyinde PPK/YPG’ye karşı Türkiye’nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatını biz ve tüm Filistinliler tam destek veriyoruz” diye açıklama yapmıştır. 
Peki kimdir bu Arap birliği.
Arap Birliği 1945 yılında Filistin’de bir Yahudi Devleti kurulmasın diye 22 sözde devletten oluşan bir yapıdır. Bu birlik devşirilmiş, dönüştürülmüş idareciler tarafından yönetilmektedir. Bir çok Arap ülkesinin liderleri İngiliz vatandaşıdır. Yani İngiliz kukla birliği, yüreksiz tavuklardan oluşan bir yapı olarak tanımlarsak yanlış yapmış olmayız. Bütün yeraltı zenginliklerine sahip olmalarına rağmen hala devletçik olarak kalmalarının altında yatan en önemli nedenlerden biridir bu.  
Devlet olmak ortak kimlik, ortak ideal, ortak kültür, paylaşabilecekleri, birleşebilecekleri Ülkü’ler ister. Bunların hiç birini Ortadoğu’da göremeyiz. Bu yüzden de kan ve gözyaşı hiç eksik olmaz bu coğrafyada. 
Onlar ile bizim aramızdaki temel fark; onlar yaşamak için,  bekalarının bedelini haraç ve  para ile öderler, kendilerini kullandırır, güce itaat ederler. Biz ise vatanımız için, bekamız için can veririz. Bu nedenle bizi anlayamazlar. 
Hucurat  Süresi 10. ayette yüce Allah “Müminler ancak kardeştirler’ diye buyurur. Biz Ebu Cehil’in  torunlarını değil Hz. Muhammed’in yolundan giden Arapları seviyoruz. 
Arap değil arpa birliğine bakarak, Lawrence zihniyetli devşirilmiş sözde liderlerin sözü ile bütün Araplara düşman olmak akılla izah edilecek bir durum olmadığı gibi Müslümanca bir düşünce de değildir. Bu ümmetin içinde yezidler hep olmuştur ve gelecekte de olacaktır. Mesele yezidler var diye peygamberin ümmeti olma idealinden vazgeçmemektir.

Anahtar Kelimeler:
SisiEbu Cehil
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vedat Uzuner 4 yıl önce

Para birliği

Avatar
Sezayi öztürk 4 yıl önce

Yüreğine sağlık reis

banner63

banner105