BAKAN SOYLU’DAN MORAL GENELGESİ

İçişleri Bakanı Soylu, yayınladığı genelgeyle polise büyük destek verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yayınladığı genelgeyle polise müjde verdi. Bakan Soylu imzalı yayınlanan genelgede, teşkilattaki adam kayırmacılığın önüne geçmek, tüm teşkilat mensuplarına eşit davranılmasını sağlamak, polisin moral ve motivasyonunu, mesleki dayanışmasını, aidiyet duygusunu ve verimliliğini arttırarak personel memnuniyetinin en üst seviyede çıkarılmasını sağlamak olduğu belirtildi.

POLİSE ÇALIŞMA DÜZENİ GELİYOR

Teşkilat mensuplarının özel günlerinde yalnız bırakılmamasına yer verilen genelgede Bakan Soylu, tüm illerdeki polis merkezi amirlikleri ve resmi ekiplerin 8/24 çalışma sistemine geçmesini, diğer birimlerde ise bu sisteme geçilmesi için imkanlar dahilinde gerekli planlama ve düzenlemelerin yapılarak personel memnuniyetinin en üst seviyede çıkarılmasını belirtti. Genelgede polise “Aile içi İletişim, Stres ile Baş Etme, Öfke Kontrolü” gibi eğitimlerin verilmesi istendi.

PERSONELE ADİL OLUNMASINI İSTEDİ

Personelin görev dağılımında ve birimlerdeki istihdamında adil olunmasını yayınladığı genelgeyle isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ek görevlendirmelerde eşitlik ve şeffaflığa önem verilmesi ve görevlendirme çizelgelerinin birimlere dağıtılarak personele duyurulmasının sağlanmasını belirtti.  

“ÖFKE KONTROLU EĞİTİMİ VERİLSİN”

Personelin her yıl en az 1 bir defa Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliklerinde görevli Psikologlar ile zorunlu bireysel görüşmeye katılmasının sağlanmasını, üniversiteler ve ilgili diğer kurumlar ile işbirliği yapılarak, "Aile içi İletişim, Stres ile Baş Etme, Öfke Kontrolü, Problem Çözme Becerileri, İletişim Becerileri, Çocuk ve Ergen ile İletişim, Aile içi Şiddet ve Çocuk İstismarı, Bütçe Yönetimi, Psikolojik Şiddet, Ruhsal Bozukluklar vb." konularda eğitim faaliyetleri düzenlenmesi ve belirli periyotlarla bu eğitimlerin tekrarlanmasını yayınladığı genelgeyle isteyen Bakan Soylu, evlilik, doğum, hastalık ve vefat gibi durumlarda personelin yalnız bırakılmamasını, zamanında yapılacak ziyaretlerle birlikte gerekli maddi ve manevi desteğin verilmesini istedi.

İŞTE GENELGENİN DİĞER BAŞLIKLARI

-Personele evlilik yıldönümlerinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda düzenlenen mazeret izninin bir gününün yetkili amirler tarafından kullandırılmasının sağlanması.

-Mesleğe yeni başlayanlar ile atama ve yer değiştirme sonucu yeni bir ilde görevlendirilen personelin oryantasyon eğitimine tabi tutularak yeni görev yeri, şartları ve özel yaşamını ilgilendiren konularda ihtiyaç duyabileceği hususlarda ayrıntılı olarak bilgilendirilmesi ve gerekli desteğin verilmesi.

-Personel Görüş Günü uygulamasının mümkün oldukça İl Emniyet Müdürlerimiz tarafından yapılması, bunun mümkün olmadığı zamanlarda ise en az İl Emniyet Müdür Yardımcısı seviyesinde yerine getirilmesi, bu konuyla ilgili 02.12.2019 tarih ve 2019/20 sayılı genelgedeki hususlara riayet edilerek yapılması.

-Zorunlu bireysel görüşme sonrasında Psikolog tarafından personelin görüşme sürecine devam edilmesinin gerekli görülmesi halinde 02.12.2019 tarih ve 2019/20 sayılı genelge ve diğer ilgili mevzuatta ön görülen hususların devreye sokularak eksiksiz olarak ve zamanında yapılması hususunda bütün sıralı amirlerin gerekli hassasiyeti göstermesi.

-Yıllık zorunlu bireysel görüşmeler için teşkilatımızda görevli psikologların yetersiz kalması durumunda ilde bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli psikologlardan da Valilikler koordinesinde görevlendirme yapılarak istifade edilmesi.

 -İl ve ilçe düzeyinde spor turnuvaları (futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, atış, yüzme, satranç vb.) düzenlenmesi.

-Kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında, halk oyunları ve koro etkinlikleri, doğa yürüyüşleri, piknik vb. çeşitli faaliyetlerin düzenlenmesi,

-Yapılan etkinliklere personelin eş ve çocuklarının dahil edilmesi ayrıca illerde bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapılarak bilgi ve beceri artırmaya yönelik (resim, müzik, el sanatları vb.) faaliyetlerin düzenlenmesi.

 - İl Emniyet Müdürlerimizin personelin görev yaptığı birimleri daha sıklıkla ziyaret ederek; Denetim ve rehberlik görevini etkin bir şekilde yerine getirmesi, bunun yanında personelin hem görevle hem de şahsi konulardaki sorunlarını yerinde ve zamanında tespit ederek, çözümüne yönelik daha yakın ve sıcak bir ilişki ortamının sağlanması. Ayrıca sıralı tüm amirlerin de aynı hassasiyeti göstermesi.

- Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde günün 24 saati ulaşılabilecek (telefon, internet, mesaj vb.) bir "Psikolojik Danışma Hattı" kurularak hizmete sunulması.

Öğrenci aday alım sürecinde yapılan mülakatta komisyonda bulunan psikologlar tarafından mevzuat dahilinde daha detaylı incelemenin yapılması,

-Öğrenciler ile ilgili sağlık raporlarının okula başlamadan önce aldırılarak gerekli değerlendirmelerin yapılması,

-İntibak eğitiminin amacına uygun ve daha verimli olarak uygulanması.

-Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amirliklerinin faaliyetlerinin okul idareleri tarafından öğrencilere tanıtılması,

-Polis Akademisi Başkanlığınca görev yapan tüm Komiser Yardımcılarının alanda edinmiş oldukları tecrübenin paylaşımı,  polislik uygulamalarında yeknesaklığın ve mevzuat bilgilerinin pekiştirilmesine yönelik bir haftalık hizmet içi eğitim programına tabi tutulması.

-Polis Başmüfettişleri ve Müfettişler tarafından yapılan genel ve özel teftişlerde yukarıda verilen talimatların, diğer mevzuat hükümlerinin ve disiplin kurallarına uyumun denetlenmesi.

-Polis Moral ve Motivasyonunun artırmaya yönelik yapılan faaliyetler yapılarak altı ayda bir Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığına gönderilmesi.

-Bu genelgede belirtilen konulara Başkanlar, Daire Başkanları, İl Emniyet Müdürleri, Eğitim Öğretim Kurumu Müdürleri başta olmak üzere sıralı amir ve üst yöneticiler tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmesi, yapılacak çalışmaların titizlikle ve yakından takip edilmesi, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemeli.

Anahtar Kelimeler:
SOYLUPolisGenelgeImzaMORAL
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105