Bu dava 30 yıldır bitmiyor

1990 yılında 4 kişiyle başlayan miras davası, 2020 yılında 48 kişiye ulaştı

Trabzon’da 1990 yılında 4 kişiyle başlayan miras davası, 2020 yılında 48 kişiye ulaştı. 30 yıldır süre dava tarihe geçti.

ALINAN DOKTOR RAPORUNA İTİRAZ ETTİLER

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Salacık Mahallesinde yaşayan Emine Çukur, 18 Ocak 1990 tarihinde hayatını kaybetti. Annelerinin ölmeden önce tüm mal varlığını kardeşleri Osman Çukur’un eşi Yeter Çukur’a bıraktığını öğrenen 4 kardeş, 18 dönümlü arazi üzerindeki miras davası için 13 Nisan 1990 tarihinde yargıya başvurdu. Annelerine heyet raporu alınmadan sağlık ocağından alınan tek doktor raporuyla akli dengesinin yerinde olduğu yönünde karar alındığını ileri süren davacılar, mirasın eşit paylaştırılmasını istedi.

4 MİRASÇI İLE BAŞLADI 48 MİRAŞÇIYA ULAŞTI

Akçaabat Asliye Hukuk mahkemesinde görülen davada zaman zaman verilen ara kararlar, Yargıtay tarafından ya onandı, ya da bozuldu. Yargıtay ile Akçaabat Asliye Hukuk Mahkemesi arasında gidip gelen dava dosyası 4 mirasçı ile başladı, 48 mirasçıya ulaştı. Mirasçılardan bazıları hayatını kaybederken, davaya bakan onlarca hakimin tayin olup ilçeden gittiği öğrenildi.

30 YILLIK DAVANINI BİTİRİLMESİNİ İSTİYOR

Trabzon’da yaşayan Ali Çukur, davasının ne zaman sonuçlanacağını sordu. 30 yıldır mahkeme kapılarında kaldığını belirten Ali Çukur, “Dededen kalan arazilerimde hak talep edemiyorum. Birileri arazileri işleyip kazanıyor. Bizde davanın bitmesini bekliyoruz. Bir miras davasının bu kadar uzun sürmesi normal midir? Vatandaş olarak hakkımı istiyorum. Kimsenin malında gözüm yok” diye konuştu. Ali Çukur, davanın bitmesi durumda arazilerini yıllardır kullananlar hakkında tazminat davası açacağın söyledi. Davalı vekili ise dosyanın zaman aşımına uğraması nedeniyle reddedilmesini talep etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105