DOKTORLARA RAPOR DAVASI 

Trabzon’da 4 uzman doktor,  4 yıl sonra sahte belgeden düzenlemekten dava açıldı

Trabzon’da FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen A.A. adlı savcıya sahte rapor verdiği ve bu raporu onayladı iddia edilen özel hastanede görevli B.E., G.Y., N.U., O.Ş.G. adlı uzman 4 doktor hakkında dava açıldı.
ÖZEL HASTANENİN RAPORUNU SAHTE BULDU
Hakimler Savcılar Kurulu, 2 Şubat 2017 tarihinde savcı A.A. hakkında inceleme başlattı. HSK, A.A., hakkında başlatılan inceleme çerçevesinde Adli Tıp Kurumu’nun 12 Şubat 2016 tarihinde hazırladığı raporda, Trabzon’daki özel hastanenin 23 Mayıs 2015 tarihli raporunun tanısının ve 30 günlük istirahat süresinin tıbbı dayanağının bulunmadığını ileri sürmesinin ardından doktorlar hakkında hazırladığı soruşturma dosyasını Trabzon’a gönderildi.
4 DOKTOR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLADI
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde rapor veren ve onaylayan doktorların resmi belgede sahtecilik suçundan ifadesine başvuruldu. Savcı A.A.’ya akut pankreatit teşhisi koyan ve rapora onay veren doktorlar, haklarındaki iddiaları reddetti.
B.E., G.Y., N.U., O.Ş.G. adlı doktorlar, hastanın 4 gün yatışı sonrasında sağlık durumunun düzeldiğini belirterek, raporla birlikte taburcu edildiğini söylediler. 
HER BİR DOKTOR İÇİN HAPİS İSTEMİYLE DAVA 
Soruşturmayı tamamlayan savcı, 4 doktorun her biri hakkında TCK 204/2 maddesine göre 3 yıldan 8 yıla kadar hapis ve TCK 53 maddesine göre memuriyetten men istemiyle hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Doktorlar, asliye ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacaklar.

Anahtar Kelimeler:
FETÖHSKRaporDoktorSavcı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.