GEL TEZKERE

GEL TEZKERE
Libya ile yapılan MEB (Münhasır Ekonomik Alan) çerçevesinde Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması anlaşması sonrası emperyal güçler tarafından Libya Ulusal Mutabakat hükümetine baskılar arttı. Darbeci Hafter veya içimizdeki İrlandalı’ların tabiri ile Seküler, Atatürkçü! Hafter Trablus hükümetini sıkıştırmaya başladı. Hafter ne Atatürkçü nede seküler, Hafter emperyalistlere hizmet eden bir kukla. Bu kuklaya CHP ve HDP’nin desteğini anlamlandırabiliyorum ancak SP ve İP’e ne oluyor? Libya Ulusal Mutabakat Hükümetinin yıkılması durumunda yapmış olduğumuz anlaşmanın çöpe gitmemesi için Libya ile Askeri İşbirliği anlaşmasını meclise getirdik. Siyaseti yönlendiren, siyasetin içinde olan kişiler tarihi olaylara vakıf değilse bu anlaşmanın önemini de anlayamaz. Osmanlı’nın çöküşünün başladığı noktalardan biri olan Trablus’tan bahsediyoruz. Türkiye’nin güvenliğinin geçtiği savunma hatlarından sadece birisi Trablus. 
Libyayı kaybedersek Akdeniz’i yani Mavi Vatan’ı kaybederiz. Akdeniz’de bulunan büyük doğalgaz, petrol yataklarını kaybederiz. Önümüzdeki yüzyılı çöpe atar, Akdenizde adım atamayız. Libya Müslüman Türk Milletinin namusu konumuna gelmiştir. Ülkemiz uzun süredir ilk defa hem sahada hem masada güçlü konumda. Suriye’de başardık, Libya’da da başarmak zorundayız. Anadolu’da var olmak, kaybetmemek için buna mecburuz. Sonuç olarak tarihi oturum 325 oyla geçti. Tarih red cephesini de evet cephesini de yazacak. Ancak nasıl yazacak onuda zaman gösterecek.

3600 HAYALİ

Sayın Cumhurbaşkanımız 3600 ek göstergenin 2019 sonuna kadar çıkartılacağı yönünde söz vermişti. Bu söze istinaden memurların gözü kulağı hep mecliste oldu. Ancak müjde bir türlü gelmedi.Bir basın mensubu 2019 yılının son Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında İbrahim Kalın’a “Polislere, din görevlilerine, hemşirelere, öğretmenlere 3600 ek gösterge zammında son durum ne oldu” şeklinde bir soru sordu. Sayın Kalın bu soruya verdiği cevapla beklentileri bir kez daha boşa çıkardı. Yaptığı açıklamada; "Bu toplantıda gündeme gelmedi. İleriki dönemde gündeme gelebilir. Ama bugünkü toplantıda 3600 ek gösterge konusu gündemimizde yoktu." dedi. Devletimiz ekonomik anlamda sıkıntı içinde olabilir, bunu halk olarak göğüsleriz ancak bir yanda bürokrasideki israfa, vekillere verilen makam araçlarına, özlük haklarında yapılan iyileştirmelere, çakar çakmaz ayrıcalıklara bakınca memurların unutulması ne kadar doğru. Takdir kamuoyunundur. 

 AK PARTİ’NİN KONGRE SÜRECİ

AK Parti 2020 yılına kongre süreci ile girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan teşkilatlarda göreve getirilecek isimler için parti yönetimine verdiği talimatta:
“Öyle isimler bulun ki, o ilin Ömer’i olsun. Sözüne güvenilen isimler olsun. Şaibesi olmasın. Gençlik kolları ve kadın kollarında da aynı şeyi yapın. Madem elimizde bir insan kaynağı havuzu var. Bunu değerlendirelim. O ilin ileri gelenlerine danışın, sorun. Göreve getireceğimiz kişi birleştirici unsurları taşısın.” demişti.  Bu yönde ince eleyip sık dokuyan parti yetkililerinin, il başkanlarının büyük çoğunluğunu değiştireceği yönünde emareler hayli yüksek. Hatta 62 il başkanına tekrar görev verilmeyeceği kulislerde konuşuluyor. 
2023’e hazırlık için hayati önemde olan bu değişim başarılabilecek mi? Burnundan kıl aldırmayan, ego yüklü, vatandaşın içine inmeyen, kendi ikballeri, ekonomik gelecekleri için uğraşan sünepelerden kurtulabilecek mi? 
Bence bu teşkilat yapısı ile Ömerler kıyıda kalır, mikro milliyetçiler sahne alır. Her ilde bir tane vitrin süsü bulunur, dava adamları uzaktan izler, yüreği sızlar, AKP’liler teşkilata hakim olur. Anlayacağınız benim bu konuda umudum yok denecek kadar az.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeChpHdpTezkereLibya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yanlız kurt dinç 4 yıl önce

Eline sağlık başkan

Avatar
Bayan Pipo 4 yıl önce

Akparti ile ilgili değerlendirmeniz çok gerçek ve doğal.
3600 hayalden öteye gidemez. Bu hükümetin 2023'ü kaybetmesine neden olacaktır.
Libyada olup biteni anlayamayan zavallı bir muhalefet var. Erdoğan düşmanlığından beslenen zavallı bir muhalefet

banner105