HANGİ SUÇTAN  CEZA ALACAK?

Trabzon’da gürültü yapan komşusu uyaran genç kadının başına gelmedik kalmadı. Hem hakarete yedi, hem de başına cam bardak kırıldı. Kanlar içinde kalan genç kadın komşusundan şikayetçi oldu.Yargıtay geçen hafta gürültüye sebep veren kişi hakkındaki beraat kararını bozmuş ve sanığın iki yıl hapis cezası ile yargılanmasını istemişti.

HAKERET ETTİ, CAM BARDAK ATTI

Trabzon’un Ortahisar İlçesi İnönü Mahallesinde üst kat komşusundan gelen sesler üzerine pencerenin camına çıkan Gül B. ‘Yavaş olun’ diye bağırdı. Bu sesi duyan üst kat komşusu A.S.Z. adlı kişi cama çıkarak genç kadına hakaret etmeye başladı. A.S.Z. eline geçirdiği cam bardağı alt kat komşusuna atarak kafasına vurdu. Kafasında cam bardak karılan genç kadın kanlar içerisinde kaldı.

ŞİKAYET ÜZERİNE GÖZALTINA ALINDI

Kanlar içerisinde polise koşan Gül B. adlı kadının şikayeti üzerine üst kat komşusu olan S.Z.A. adlı kişi hakkında hakaret ve silahla yaralama suçundan soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan komşu S.Z.A. hakkındaki iddiaları reddetti. S.Z.A. komşusu Gül’ün evlerinin kapısına geldiğinde kafasında kan olduğu gördüğünü söyledi. Alınan ifadeler dosya yapılarak adliyeye gönderildi.

GÖRÜLTÜYE CEZA İSTENMİŞTİ

Cumhuriyet savcısı ifadeleri alınan taraflarla ilgili olarak hazırladığı iddianameyi Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Hakim karşısına çıkacak olan S.Z.A.’nın hakaret ve silahla yaralama suçundan 21 ay 15 günden 6 yıl 10 aya kadar hapsi istendi. Yargıtay 18. Ceza Dairesi geçen hafta gürültüye sebep veren kişi hakkındaki yerel mahkemenin verdiği beraat kararını bozmuş ve sanığın iki yıl hapis cezası ile yargılanmasını istemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.