KOD ADI SÖYLEDİ ALTINLARI VERDİ

Polis müdürlerinin ismiyle dolandırıcılık yapanlar şimdi savcıların ismini kullanıyor

Polis müdürlerinin ismini kullanarak dolandırıcılık yapanlar şimdi savcıların ismini kullanarak dolandırıcılık yapmaya başladı. Trabzon’da dolandırıcı telefonla aradığı kadına eve gelen kişiye kod adı Bayrak dedikten sonra altınları vermesini istedi.

6 BİN TL DEĞERİNDEKİ ALTINLARI VERDİ

Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu. Yıllardır polis müdürlerinin ismini kullanan dolandırıcılar, şimdilerde savcıların adını kullanarak dolandırmaya başladı. Trabzon’da müracaat savcısının adını kullanan bir dolandırıcı, Sakine Ö. adlı kadını telefonda korkutarak 6 bin TL değerindeki altınlarını almayı başardı. Dolandırıldığını fark eden Sakine Ö. adlı kadın ise, polis merkezine giderek kendisini telefonla arayan ve evine gelerek 6 bin TL değerindeki altınları alan kişiden şikayetçi oldu.

KOD ADI BAYRAK DEDİ, ALTINLARI VERDİ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından ifadesi alınan Sakine Ö., telefondaki kişinin kendisini polis Osman olarak tanıtıp savcının adını verdiği belirterek, “Hakkımda soruşturma olduğunu söyledi. Kimliğimi kaybedip kaybetmediğimi sordu. Ardından da evde altın olup olmadığını sordu. Var diyince, eve gelen kişiye ‘Kod adı Bayrak de altınları ver’ dedi.  Bende eve gelene altınları verdim” dedi.

ALTINLARI ALANI FOTOĞRATAN TEŞHİS ETTİ

Sakine Ö., polis merkezinde yapılan fotoğraf teşhisinde evine gelen ve altınları alan kişiyi polise gösterdi. Altınları alanın kimliğini tespit eden polis O.Y.’yi kısa sürede yakaladı. Polisin yaptığı çalışma sonucunda evi telefonla arayan kişinin ise H.Ç. olduğu ortaya çıktı. O.Y. dolandırıcılıktan haberi olmadığını belirterek, “H.Ç. beni aradı. Adres vererek altınları almamı istedi. Bende aldım ve kendisine verdim” dedi. Bu arada altınlar alındığı sırada apartman girişinde bekleyen M.Y. adlı kişinin yanı sıra O.Y. ve H.Ç. hakkındaki soruşturma sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.