MOBİSİT’İN MESCİDİNİ NİYE KAPATTIN MÜDÜR BEY?

2017 yılında yapılan 90 kişilik mescit asılsız bir ihbar sonucu kapattırıldı

Trabzon Marangoz ve Mobilyacılar Sitesi MOBİSİT’in 2017 yılında yaptırdığı 900 kişilik mescit asılsız bir ihbar sonucu kapattırıldı.

ESNAF BIR YILDIR NAMAZ KILAMIYOR

Trabzon Marangoz ve Mobilyacılar Sitesi (MOBİSİT) Başkanı Köksal Seymen, 2017 yılında site içerisine bir mescit yaptırdı. Esnafın ibadetini yerine getirmesi için yaptırılan mescit için yapı kayıt izni alındı. Bu arada MOBİSİT yönetimi, site içerisinde bir kafeye kira bedeli belirlendi. 250 TL olan kira bedeli çok bulan işletmeci, site yönetimi mescidi kaçak yaptığı yönünde şikayette bulundu. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bir yıl önce MOBİSİT’e verdiği yapı kayıt belgesini araştırmadan iptal etti.

ASILSIL İHBARA İNANIP, KAPATTILAR

MOBİSİT Başkanı Köksal Seymen iptal kararının ardından soluğu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde aldı. Binanın 2017 yılında yapıldığına dair sitede 177 mağaza sahibi ve çalışandan imza alan Başkan Seymen, Kaşüstü Mahallesi Muhtarından da yazılı bir belge aldı. Başkan Seymen topladığı delillerini Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sundu. Müdürlük ise Google’da binanın görülmediğini ileri sürülerek, talebi reddetti.

YASADA GOOGLE KARARI MI VAR?

Yasada google kararı olup olmadığını soran Başkan Seymen, “Yasada böyle bir madde mi var? Belki google, o bölgenin fotoğrafını erken çekti. Kime göre bu karar alınıyor. Asılsız bir ihbarla insanların ibadet hakkı elinden alınıyor. Bizim şahitlerimiz var. Bu şahitler yetmez mi. Burada kimse menfaat temin etmiyor. İbadethane açacağız. Şadırvan var. Kadın tuvalete var. Mahalleye hizmet vereceğiz. Bize inanmıyorsunuz, seçilmiş muhtara da mı inanmıyorsunuz?” dedi. Başkan Seymen, “Kanunlarımızda ve Anayasamızda Google’dan alınan bilgiler yüzde yüz doğrudur, vatandaşın dediği değil diye bir madde mi var” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.