Nazar Değmesin…

Trabzonspor zorlu Gaziantep virajını da geçti ve seri galibiyetlere devam etti.Aşırı yağış altında oynanan maçta futbolun estetiği tabiî ki, eksikti. Aslında ligin seviyesinin yerlerde süründüğünü, vitesi arttıranın hemen üst sıralara tırmandığını görüyoruz. Aldığımız galibiyet serilerinde biraz rakip beceriksizliği ve hataları biraz da şans faktörlerinin etkilerini görüyoruz. Ancak amacın lig liderliği ise kötü oyna iyi oyna, şansın olsun olmasın hakemi de rakibi de masada oyanan oyunlarını da yenip galibiyet alacaksın, bunun başka alternatifi yok.  

Gaziantep takımında giden Sumudica ile gelen Sa Pinto hem aynı şekilde oynatıyorlar, takımı... Rakip Trabzon olunca ne hikmetse aynı şekilde ikisi de kenarda yırtınıyor. Hayırdır, birisi kulağınıza su mu kaçırıyor. Temas olmadan kendini yere bırakan oyuncun sarı kart görmüyor ama sen çıkmışsın kesin penaltı hakem Trabzon'a ikramda bulundu diyorsun.Terbiyesizliğin lüzumu yok, önce pozisyonu izle sonra yorumla. Aslına bakılırsa pandemiden önce son Gaziantep deplasmanına gittiğimizde yapmadıklarını bırakmadılar bize. Orda da hissetmiştim, Bunlarda bize karşı bi kuyruk acısı var ama nedir bilmiyorumelbet çıkar kokusu çünkü deplasmana gittiğimizde de çok hoş karşılanmamıştık. 

Oyuna bakılırsa, Ekuban'ın geniş alanda oynayabileceği etkili futbolu Gaziantep takımı bloklar arasında mesafeyi daraltarak etkisiz hale getirdi. Gaziantep aynı uygulamayı Djaninye'de uyguladı ve elde bir tek dar alan oyuncumuz Nwakaeme kaldı. Zaten ilk yarı hemen hemen tüm atakları onun kanadından yapmaya çalıştık.O da sahanın ağırlığından son pas ve son vuruşları yerinde yapamadı. İlk yarı rakip ceza alanında 20  sefere yakın topla buluştuk ama gole yaklaşamadık bile. Gariptir, ilk yarının en organize atağı Flavıo'nun rakip ceza alanının arkasına koştuğu atak pozisyonu. Bu topsuz koşu çok önemli ve bunu Flavıo devamlı yapıyor. Bakasetas'ın stili daha farklı bunu denemiyor ama yinede 10 numara pozusyonunda koşan mücadele eden görüntüsü ile bize yeterince  katkıda bulunuyor. İlk devre olduğu gibi ikinci devre de arkaya koşu yapan Flavıo, Bakasetas'a çok güzel servis ypatı. O da bunu geri çevirmedi.Rakibin hata yapmasını bekledik ve kazandığımız topu en son dokunma pozisyonunda Bakasetas ile gole çevirdik. Aslında Bakasetas biraz da bu yönden bize katkı sağlıyor.

Bir an vardır, dersiniz ki dokunsa gol olacak. İşte Bakasetas o dokunan oyuncu stilinde bir oyuncu.Kanatlarda hem Nwakaeme hem de Ekuban bazen içe kat ediyorlar. Bu galiba Abdullah hocanın bir öğretisi çünkü onlar içe kat ettikçe, Marlon ve Kamil'i hem hücumda  görüyoruz  hem de daha rahat oyun alanı sağlanıyor, ikisine. Orta yapma sayılarını arttırabilir ise bu iş daha etkili sonuçlar verecektir, bize. Golden sonra yine rakibin aşırı yüklenmesi ile devam etti oyun ancak savunma da Hugo'nun savaşçı kimliği Edgar'ın da sakin ayağa pasla çıkan oyunu ligin en iyi tandemini izlememize sebep oluyor ve rakibin atakları bir bir eriyor.

Önümüzde Başakşehir maçı var. Herkese yenilen kötü formu olan ligin en fazla gol yiyen takımlarından olan Başakşehir gelir bize aslan kesilir. Dikkatli olmak lazım. Takımda 4 oyuncu covid. Birde üstüne Nwakaeme'nin amatörce yediği kırmızı sonrası cezalı olmas,  bu maçta çok daha dikkatli ve tedbirli olmamızı gerektirecek. Abdullah hocanın sabır oyunu bize istediğimizi veriyor. Geldiği günden beri yaptıkları takdire şayan, her hafta olduğu gibi bu hafta da kendisini kutluyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taraftar kalfa 3 yıl önce

Ağzınıza sağlık hocam

Avatar
eyüp 3 yıl önce

kasketliler geri döndü gümbür gümbür geliyoruzz fb bjk gs titremeye başladı. agzına saglık iyi bir önizleme. saygılar