SAPIĞA 9 YIL  İYİ HAL İNDİRİMİ

Giresun’da bir kızına tecavüz ettiği bir kızına yönelik cinsel istismar suçu işlediği iddiasıyla yargılanan M.B. adlı baba, tecavüzden 36 yıl, istismar suçundan ise 18 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme heyeti, 36 yıl hapis cezasını 30 yıla, 18 yıl hapis cezasını ise 15 yıla indirdi. 
YAŞANANLARI ÖĞRETMENİNE ANLATTI
Giresun’un Alucra İlçesinde babalarıyla yaşayan iki kız kardeşten biri olan G.B., yaşadıklarını eğitim gördüğü okulun Türkçe öğretmenine anlattı. Öğretmenin ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında D.B. ve kardeşi G.B.’nin ifadesi alındı. D.B. babasının kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerken, G.B. ise babasını kendisine yönelik incisel istismarda bulunduğu belirtti.
SAPIK İKİ AYRI SUÇTAN TUTUKLANDI 
Gözaltına alınan baba M.B. hakkındaki iddiaları reddetti. Bir kızına birden fazla tecavüz ettiğini diğeri kızanı yönelik ise birden fazla istismar suçun işlediği iddia edilen baba tutuklandı.  Giresun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çocuğun cinsel istismarı, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlarından yargılanan M.B., iki kızına yönelik işlediği suçlardan ceza aldı. 
36 YILI İYİ HALDEN 30 YILA İNDİRDİLER
Giresun 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, M.B.’nin kızı D.B.’ye yönelik eyleminden ötürü 16 yıl hapis cezası verdi. Sanığın suçu kızına yönelik işlediği gerekçesiyle cezasını 1/2 oranında artırarak cezayı 24 yıla çıkaran mahkeme heyeti, suçu birden çok işlediği için cezayı 36 yıla çıkardı. Heyet, bu cezayı iyi hal indirimi uygulayarak 30 yıla düşürdü. 
18 YIL HAPİS CEZASI 15 YILA DÜŞÜRÜLDÜ
Mahkeme, M.B. adlı sanığı çocuğu G.B.’ye yönelik cinsel istismar suçundan önce 8 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Heyet, sanığın eylemini kızına karşı işlediği gerekçesiyle 1/2 oranında artırarak 12 yıl hapis cezası verdi. Kızana yönelik suçu birden fazla işlediği gerekçesiyle cezayı 18 yıla çıkaran mahkeme heyeti iyi halden babaya 15 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme M.B.’nin büyük kızı D.B.’ye yönelik 15 yıl, küçük kızı G.B. için 7.5 yıl süreyle velayetini kullanmaktan yasaklanmasına hükmetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.