Tehdit mektubunu iş yerinin kapısına astı

Borç verdiği parayı alamadığı kişinin dükkanının kapısına tehdit mektubu asınca, hapis istemiyle karşı karşıya kaldı.

MEKTUBU GÖRDÜ POLİS MERKEZİNE KOŞTU

Trabzon’un Çarşı Mahallesinde bir iş merkezinde işyeri bulunan T.K., dükkanının kapısına bir mektup asıldığını gördü. Mektubu okuyan T.K., “İki aylığına aldın niye ödemiyorsun. Borcuna sahip çıkmayan namusuna sahip çıkamaz. Paramı başkasına ödeme. İp bağlarım sokak sokak. 5 senedir fındık sataysın, başına ip bağlayacaksın” şeklinde tehdit edildiğini anladı. Bunun üzerine polis merkezine giden T.K., kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü M.I.’den şikayetçi oldu. Mektubu polise teslim eden T.K., M.I. adlı kişiyle alacak verecek yüzünden karşılıklı şikayette bulunduklarını söyledi.

“MEKTUPTA BENİ YORMAMASINA İSTEDİM”

Şikayet üzerine harekete geçen Çarşı Polis Merkezi ekipleri, M.I. adlı kişiyi gözaltına aldı. Mektubu kendisinin yazdığını kabul eden M.I., 5 yıl önce T.K.’ya 5  bin TL borç verdiğini belirterek, “Tehdit etmedim, aldığı parayı geri istedim. Beni yormamasını yazdım. Bir ay önce borcunu ödemediği için tartışmıştık ve kendisinden şikayetçi olmuştum. Benim kendisine bir zararım olmaz. Ben kimseyi tehdit etmedim” diye konuştu. Soruşturmayı tamamlayan polis, dosyayı savcılığa gönderdi.

SAVCI 2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ

Soruşturmayı tamamlayan savcı, M.I. hakkında  iddianame hazırladı. Asliye ceza mahkemesine gönderilen iddianamede, M.I.'nın imzasız mektup ve özel işaretlerle tehdit suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.