TRABZON’UN ESKİ YÖNETİCİLERİ YARGILANABİLİR

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Trabzon’un Beşirli Mahallesi’ndeki pis kokuyu meydana getiren kanalizasyonlarla ilgili net konuştu. Bölgedeki yapıların kanalizasyon hatlarının bağlandığı dere ve akarsularla ilgili geçmiş yönetimlerin suç işlediğini belirten Şen, geriye dönük dava açılabileceğini, “Burada kamu ve çevre zararı var.” diyerek dile getirdi.

ESKİ YÖNETİMLER YARGILANABİLİR

Trabzon’un Beşirli ilçesinden yükselen kötü kokuları meydana getiren kanalizasyon hatlarıyla ilgili konuşan TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, önemli açıklamalarda bulundu. Şen, bölgede dere ve akarsu yataklarına bağlanılan yapıların kanalizasyon hatlarının neden olduğu pis kokudan dolayı buna kanunu çiğneyerek izin veren yöneticilerin geriye dönük yargılanabileceğini ifade etti. Kanuna rağmen buna müsaade edenlerin suç işlediğini söyleyen Ercan Şen, “Buna müsaade edenler suç işlemiştir. Derelere, akarsulara, denizlere kanalizasyon bağlayamazsınız. Kamuyu ve çevreyi zarar uğratan kişi ve kişilere geriye dönük davalar açılabilir. Sorgulama yapılabilir. Kanunlarda görülüyor. Bunun daha büyüklerini ülkede görüyoruz. Bu yapılabilir.  Kanun açık ve net diyor. Asla bağlanamaz diyor. Bu kanunu göz ardı edip de yapılara nasıl yapı kullanma verildi? İlgili belediye nasıl oldu da insanların içeride yaşayabileceği içimde imza attı onları da sorgulamak lazım.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonBeşirliTMMOB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.