VELAYETİ ALDI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Çocukları Lübnanlı anneye veren mahkeme,  babaya ise yılda iki kez görme hakkı verdi

Trabzon’daki velayet davasında çocukları anneye veren mahkeme, babaya ise 4 çocuğu yılda iki kez görme hakkı verdi.

ÇOCUKLARI ALDI TRABZON’A DÖRDÜ

Yaklaşık 5 yıldır Türkiye’de yaşayan Lübnanlı Samer Ramadan (60) ve Dania Kerdi (43) 1.5 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılmaya karar verdi. 4 çocuk sahibi çift boşanmak için Lübnan’da mahkemeye başvururken, Samer Ramadan bu süreçte Türkiye’de mahkeme tarafından alınan karar ile evden uzaklaştırıldı. 6 ay boyunca İstanbul’da yaşayan Ramadan bir süre sonra Trabzon’a yerleşti. Ramadan çocukların velayeti için Trabzon 2. Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Velayet davasının devam ettiği süreçte ikamet izinleri bitmek üzere olan çocukları için geçici velayet alan baba Ramadan, çocukları almak için İstanbul’a gitti. Ümraniye’de anne Dania Kerdi ile yaşayan çocukları polis ve icra memurları eşliğinde olaylı bir şekilde alan baba Ramadan Trabzon’a döndü.

AVUKATI YAŞANANLARI ANLATTI

Eşi Dania Kerdi’nin kendisine şiddet uyguladığını ve bu nedenle koruma ve uzaklaştırma kararı aldığını dile getiren Samer Ramadan, “Lübnan kanunu göre çocuklar 12 yaşından sonra babaların yanında yaşaması gerekiyor. Boşanma süresi mahkemede devam ediyor. 1.5 yıldır ayrıyız. Dania benim gözüme yumruk attı. Darp raporu da var” şeklinde konuştu. Samer Ramadan’ın avukatı Hande Burma ise, tarafların mili hukuku olan Lübnan yasası ve Göç İdaresi’nin kurallarına göre çocuklar babada olması gerektiğin söyledi. Burma müvekkilinin eşinden şiddet gördüğünü ve gözünde karıncalanma olduğunu ileri sürdü.

MAHKEME ŞERİAT KANUNU REDDETTİ

Çocukların velayetinin anneye verilmesini talep eden Dania Kerdi’nin avukatı Işıl Demir Güner ise müvekkilinin ekonomik durumunun iyi olduğunu ve Lübnan’da açılan bir velayet davası olmasına rağmen neden ikinci davanın Türkiye’ye açıldığını sordu. Avukat Güner, “ Davayı kazanmaları halinde Türkiye’de tanıtmaları yeterli olacaktı” dedi. Dania Kerdi ise boşanma aşamasında olduğu eşinin hasta olduğu için çocuklarına bakamadığını belirterek, “Çocuklarıma hakaret ediyor. Yemekleri büyük kızım yapıyor. Çocukların vereceği beyandan çekinerek çocuklarıma duruşmaya getirmedi” dedi. Lübnan yasaları göre karar verilmesi talebini reddeden mahkeme, çocukların velayetin anneye verilmesine karar verdi. Mahkeme sömestr tatilini ilk haftası ve 1 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri arasında babasına verilmesine hükmetti. Bu arada dün anne Dania Kerdi çocuklarını icra yoluyla babadan alarak kaldığı otele yerleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.