Adalet arayışımız devam edecektir

CHP Gümüşhane ve Rize İl Başkanları, Çanakkale’de yapılan Adalet Kurultayı’nı değerlendirdi

Çanakkale'nin Kocadere köyünde Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) düzenlediği Adalet Kurultayı devam ediyor. CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç ve CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Çanakkale’de yapılan Adalet Kurultayı’nı değerlendirdi. Adalet Kurultayı’nın toplumda bir ihtiyaçtan ortaya çıktığını belirten CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, amaçlarının insanlara yalnız olmadıklarını, adaletsizlikler karşısında kaderleriyle baş başa bırakılmadıklarını göstermek olduğunu ifade etti. Herkes için adalet anlayışının değiştiğini belirten CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı ise hak, hukuk ve adaletin Türkiye’de olmadığını iddia etti.

TÜRKİYE’NİN AYRIŞTIRMAYA DEĞİL BİRLEŞTİRMEYE İHTİYACI VAR

Adalet Kurultayı’nın toplumda bir ihtiyaçtan ortaya çıktığını belirten CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, bunun ilk adımının görevdeki milletvekili Enis Berberoğlu’nun, Anayasa Mahkemesi kararlarına ve yasalara rağmen tutuklanması ile başladığını ve bunun kendileri için bardağı taşıran son damla olduğunu ifade etti. Ağaç, “Genel Başkanımızın başlatmış olduğu ve İstanbul Maltepe’de büyük bir mitingle son bulan Adalet Yürüyüşü’nün devamı olarak adalet arayışı toplumda daha yüksek sesle seslendirilmeye başlandı. CHP bu haklı taleplere öncülük, önderlik etmek üzere bir dizi etkinlik ve çalışma programları başlattı. Adalet Kurultayı da bunların devamında yapılan bir şeydi.” şeklinde konuştu. Toplumun her kesiminden STK’ların, akademisyenlerin, alanlarındaki söz sahibi uzmanların, Türkiye’nin her alanda yaşadığı adaletsizlik noktasındaki sorunları ortaya koymak ve çözüm üretmek üzere Çanakkale’de 4 gün sürecek olan kurultayı gerçekleştirdiklerini belirten Ağaç, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “İnsanların bu kurultaydan beklentisi çok büyük ve şu ana kadar da olumlu tepkiler aldık. CHP sadece eleştiriyor, fikir üretmiyor tarzındaki haksız eleştirilere en azından bu kurultayla somut olarak cevap vermiş oluyoruz. Nisan referandumunda yüzde 49 olan bir oranda bir araya gelmiş olan geniş halk kitlelerinin yine birlikte hak arayışlarına tercüman olacak, yol gösterecek bir sonuç buradan doğacaktır.”

Adalet arayışlarının bir dizi farklı etkinliklerle devam edeceğini kaydeden Ağaç, amaçlarının insanlara yalnız olmadıklarını, adaletsizlikler karşısında kaderleriyle baş başa bırakılmadıklarını göstermek olduğunu belirtti. Ağaç, “Adalet Kurultayı’yla ilgili önyargılara, çamur atmaya, manipülasyona gerek yok. Bunlar haklı, meşru, doğru taleplerdir. Türkiye’de bazılarının insanların demokratik yollarla taleplerini seslendirebilecek özgürlüğünün olduğunu artık hatırlaması gerekir. Her muhalif ses terörist değildir, Türkiye’nin ayrıştırmaya değil birleştirmeye ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı. Herkes için adalet anlayışının değiştiğini belirten CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı ise hak, hukuk ve adaletin Türkiye’de olmadığını iddia etti. Rakıcı, “İnsanlar yaşadıkları, gördükleri adaletsizlikleri Adalet Kurultayı’nda anlatacaklar. Adalet Kurultayı’ndan çıkacak kararlar değerlendirilip kamuoyuyla da paylaşılacaktır.” dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105