‘Grup’ değil, ‘azap’ suyu!

CHP’li Söğüt: “Trabzon halkı temiz, kesintisiz ve ucuz su kullanmak istiyor”.

Trabzon Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt 2 buçuk yıl önce hizmete giren Karakaya İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin su sıkıntısına derman olamamasından yakındı. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ‘Abonelerimize en güzel şekilde kesintisiz ve yeterli içme suyu sunmuş olacağız’ sözleriyle anlattıkları Karakaya İçme Suyu Arıtma Tesisi 2 buçuk yıl önce hizmete girdi. Tesisin var olan sorunlara çözüm getirememesi ise Oktay Söğüt’ü kızdırdı.

TESİS HİZMETE GİRDİ GİRMESİNE AMA DAĞ FARE DOĞURDU

Söğüt, “Ortahisar, Akçaabat ve Maçka ilçelerindeki 32 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılamakta olan Karakaya Grup İçme Suyu’nun sözde en iyi şekilde vatandaşa sunulması için yapılan arıtma tesisi, vatandaşın su sıkıntısına derman olamadı” ifadelerini kullanan Söğüt “Tesis hizmete girdi girmesine ama dağ fare doğurdu ne kesintisiz ne yeterli ne de güzel ve temiz su abonelere sunulmadı.” dedi.

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ

Arıtma tesisine gelen suyun debisi düşünce de artınca da suyun kesilmesi, kesinti olamayan günlerde de musluklardan akan çamurlu ve bulanık suyun, vatandaşı canından bezdirdiğinin altını çizen Söğüt, “Bu sıkıntılar ‘Sular sık sık kesilecek, kesinti olmasa da musluklardan çamurlu su akacaksa bu tesis neden yapıldı’ türünden soruları da beraberin de getiriyor.” dedi.

KOCA ARITMA TESİSİ AMACINA HİZMET ETMİYOR

“Bilen biliyor ama söylemiyor, söyleyemiyor” diyerek tesisin gerekli analiz ve hesaplar yapılmadan yapıldığını iddia eden Söğüt, “Tesis yüksek debide arıtma yapamıyor, alçak debide de depolama üniteleri yetersiz kalıyor. Ama olan vatandaşa oluyor.” diyerek vatandaşın sesi olurken “ Gördüğü her suya aboneliği hem de yüksek bedellerle mecbur kılan Belediyemiz ve TİSKİ, üstüne üstlük kafasına göre bir akıp bir akmayan, aksa da çamurlu ve bulanık olan sudan yüksek faturalar tahsil etmeye devam ediyor.” diyerek “Büyükşehir olduk diye övünüyorsak, 10 bine yakın hanenin bu su sorunu en kısa zamanda kalıcı olarak çözüme kavuşmalı, en temel insan hakkı olan temiz, kesintisiz ve ucuz su kullanması sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.  

 

Anahtar Kelimeler:
ChpMeclisTemiz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105