11 NOKTADA KAN İZİ ÇIKTI

11 NOKTADA KAN İZLERİ BULUNDU 
Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Özkürtün Beldesi Sis Çayırı Mevkiinde 5 Nisan 2018 tarihinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmanın ardından bölgede arama ve tarama faaliyetlerinde bulunan güvenlik güçleri, 11 ayrı noktada yaralı teröristin kan izlerini buldu. Örümcek ormanlarında teröristlerin izini süren güvenlik güçlerinin ilk teması 30 metrede kurduğu ve açılan ilk ateş sonucu bir teröristin yaralandığı tespit edildi. 
KAÇIŞ GÜZERGAHLARI PUSU ATILDI
Çatışma sonrasında teröristlerin kan izlerinin bulunduğu yerler harita üzerinde belirlendi. 
Harita üzerinde yaralı teröristin kan izlerinin görüldüğü yerlerin işaretlendiği ve muhtemel kaçış yollarının güvenlik güçleri tarafından tutulduğu ileri sürüldü. Bölgede halen gezinen teröristlerin ‘sığınaklarını mı arıyor' sorusunu akıllara getirirken, hassas buruna sahip olan iz takip köpeklerinin zaman zaman dinlendirilmek zorunda kaldığı öğrenildi. 
YARALI TERÖRİSTİ TEDAVİ ETMİŞLER
Yaralı teröristin uzun namlulu silahla vurulduğu ve kurşunun vücudunda olduğunu değerlendiren güvenlik güçleri, kan izlerinin bulunduğu bazı yerlerde pansuman yapıldığı tespit etti. Pansuman yapıldığı yönünde izler bulan güvenlik güçleri, özellikle teröristlerin geceyi kullanarak yol aldığı gerekçesiyle gece görüş drone ile arama yapıldığı ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.