Aile içi şiddette bize benzediler

KADINA ŞİDDET ARTIYOR
Trabzon’da kadını yönelik şiddet olaylarında büyük bir artış yaşanıyor. Şiddet maruz kalan kadınlar koruma talep ederek adliyeye sığınıyor. Bölgede ara sıra kadınların erkeğe şiddet uyguladığı da kayıtlara geçiyor. Şiddete maruz kalan erkekler, polise başvurarak koruma talep edince,  kendilerini deşifre ediyor. 

YABANCILAR BİZE UYDU
Trabzon’un iki farklı semtinde yaşayan İranlı ve Suriyeli iki ailede yaşanan şiddetle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Mustafa İsaoğlu, şiddet uygulayan iki erkeğin tehdit ve yaralama suçlarından hapsini talep etti. Mohammad M. adlı İranlı ile Yaser S. adlı Suriye Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak. 

KAVGANINI NEDENİ GEÇİMSİZLİK
Trabzon’un Değirmendere Mahallesinde yaşayan Suriyeli Ceyran S ile Yaser A. arasında geçimsizlik yüzünden tartışma çıktı. Çıkan tartışmada eşini yaralayan Yaser A. hakkında 8 aydan iki yıla kadar hapis talep edildi. Kanunu Mahallesinde ise Mohammad M. tartıştığı eşi Sanaz G.’yi ölümle tehdit edip dövdüğü iddia edildi. Mohammad M. hakkında ise bir yıldan üç yıla kadar hapis istemeyle dava açıldı. 

BİRİ ŞİKAYETÇİ OLDU DİĞERİ OLMADI
Eşlerinden şiddet gören kadınlardan Sanaz G eşinden şikayetçi olurken, Ceyran S. ‘nin şikayetçi olmaması dikkat çekti. Soruşturmaları tamamlayan Savcı İsaoğlu, suçlamayı kabul eden şüpheli hakkında işenin suçun şikayete tabi olmadığı gerekçesiyle dava açılmasına karar verdi.

GAZETE61.NET - ÖZEL HABER 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.