Araç muayene ücretleri vatandaşı çıldırttı!

Böyle zam olur mu?

TÜVTÜRK araç muayene ücretlerine yapılan fahiş zamma vatandaşlar tepki gösterdi. Araç muayene istasyonunun önünde saatlerce ayakta bekleyen vatandaşlar oturulacak bir yer olmamasını bir ikramda bulunmamalarını da eleştirdi.

GÖZALTI YAPMAKLA TEHDİT ETTİLER

TÜVTÜRK araç muayene istasyonu önünde bekleyen vatandaşlar ücretlere yapılan zamdan şikâyetçi oldu. Gerçekleştirdiğimiz röportajlara tepki gösteren bir güvenlik görevlisi ise vatandaşla tartıştı. Vatandaş ifade özgürlüğünü savunduğu sırada basının görev yapmasını engelleyen güvenlik görevlisinin de karşısında durdu. Bir şef ve iki güvenlik görevlisi vatandaşla konuşmak için izin alınmadığı gerekçesiyle basını TÜVTÜRK kampüsünün dışına çıkartarak, burada tartışmaya devam etti. Güvenlik görevlileri basının röportaj yapmasını suç sayarak gözaltı yapacakları tehdidini savurdu. Ardından emniyeti arayan görevliler, basını görevinden de alıkoydu. Emniyetten gelen 2 polis memuru görevlileri yatıştırdı. Güvenlik görevlileri, basını vatandaşları kışkırtmakla suçladı. Güvenlik şefi, haber yapılması durumunda hukuki yollara başvuracaklarını dile getirerek basını yıldırma yollarına başvurdu.

ATANDAŞLAR ÜCRETLERDEN ŞİKAYET ETTİ

Araç muayene ücretlerinden yakınan vatandaşlardan Cengiz Durmuş, “Ücretler çok pahalı. Küçük aracın bir egzoz muayenesini yaptırdım 80 TL. Bir muayene ücreti 422 lira. Vatandaşın hali perişan. Her şey güllük gülistanlık gösteriyorlar ancak ama halimiz ortada. Bu para kolay mı kazanılıyor? Enflasyon oranında mı zam yapılıyor bilmiyoruz. Pahalı olmasının pandemiyle alakasını da olduğunu düşünmüyoruz. Yüzde yüz zam yaptılar. Muayene ücretine ek olarak hasar ücretleri de ekleniyor.” dedi. Mehmet Kara isimli vatandaş ise, “Bura nasıl bir yer. Vatandaşı, milleti soyuyorlar.” diye tepkisini ortaya koydu. “Mecbur buraya geliyoruz. Şöyle bir bakmaya 400 lira alıyorlar. 20-25 dakika bakıyorlar. Sabah 9’da geldim. 7 saattir ayakta bekliyorum.” şeklinde ifade etti.

VATANDAŞLAR AYAKTA BEKLİYOR YA DA ÇİMENLERE OTURUYOR

Ayakta beklediklerinden şikâyet eden Osman Balcı, “Bir sandalye dahi vermiyorlar bize. Yazıktır. Romatizmam var. Yağmur yağsa nerede duracağız? Neden bu kadar para alınıyor? Devletimiz bunun çaresine baksın.” diye açıklama yaptı. Haksız yere gecikme faizinin uygulandığını dile getiren Mikdat Eyüpoğlu, “Ayın 13’ünde aracımın muayenesi doluyor. Ben de 13’ünde muayene için geliyorum. Ve bana ayın 24’üne randevu veriliyor. 17,11 TL de bana gecikme faizi uyguluyor. Bu da özelleştirmenin olumsuz sonuçları işte. Bizi de burada bekletiyorlar bu şekilde.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
ZamBasınücretTÜVTÜRK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.