AVRASYA'YA MÜHÜR!

Yomra Belediyesi'nden ruhsatsız tadilata yasal mühürleme!

Trabzon’un Yomra Belediyesi ile Avrasya Üniversitesi arasında yaşanan anlaşmazlık binanın mühürlenmesine yol açtı.

Yomra Belediyesi'nden ruhsatsız tadilata yasal mühürleme!    

Yomra’nın İkisu yolu üzerinde bulunan Avrasya Üniversitesi’ne ait kampüsteki A-B-C ve D bloklarının iç alan ve bölme duvarlarında belediyeden izinsiz tadilat yapıldığı ve yapılan alanlara ruhsat alınmadığı öne sürülerek yerleşkenin içerisinde bulunan binaların giriş kapısı mühürlendi.

İzinsiz tadilatsız yapıldı

İzinsiz tadilat yapılan binanın giriş kapısına asılan 6 Aralık 2021 tarihli tutanakta şöyle denildi:

“İlçemizin Kaşüstü Mahallesi’nde TC. Avrasya Üniversitesi’ne ait tapunun 267 Ada 2 nolu parselindeki arsa üzerinde A-B-C ve D harfiyle gösterilen mevcut binaların taban alanları korunarak A-B-C ve D blokların iç alan bölme duvarlarıyla alanlar, ilave alanlar ve değişiklikler yapılmış olduğu ve bu değişiklikler için belediyemizden tadilat ruhsatı alınmadığı, izinsiz yapıldığı tespit yedildi.

Mevcut binalardan A- Blok 2 katlı, B-C ve D Bloklar tek katlı olup iskeleti betonarme duvar dolgusu tuğladır. Toplam yapı alanı A (2410m2) B (238m2) C (200m2) ve D (125m2’dir). Binaların inşaat faaliyetleri tamamlanmış, kullanılmaktadır. A-B-C ve D Bloklarının toplam alanı 2973 m2’dir.

3914 sayılı imar yasasının 32. maddesi gereğince belediyemizden ruhsat alınmadan izinsiz tadilat ve ilave alanlar yapılan binalar mühürlendi. Mühür giriş kapısına vuruldu ve fotoğraflandı.”

İmar Kanunu’na aykırı inşaat faaliyeti tespit edildiği iddiasıyla yapılan mühürleme işlemine ilişkin tutanağın bir suretinin de ilgili mahalle muhtarlığına teslim edileceği belirtildi.

Arsa krizi yaşanmıştı

Yaklaşık 2 yıl önce Yomra Belediyesi ve Avrasya Üniversitesi arasında arsa krizi yaşanmıştı. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve belediyeye ait iş makineleri sabah gün ağarırken Avrasya Üniversitesi’nin Yomra yerleşkesinin bulunduğu alandaki duvarları ve demir parmaklıkları yıkmıştı. Belediye sözkonusu arazinin üniversite tarafından usulsüz kullanıldığı gerekçesiyle yıkımın gerçekleştiğini ve arazinin bahçe olarak değerlendirileceğini belirtmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.