BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK TEMİZLİK!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, tarihin en pahalı ve kapsamlı kanalizasyon temizlik çalışmasını TİSKİ personeli eliyle yaparak milyonlarca lira tasarruf sağladı.Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Ortahisar ilçesindeki kanalizasyon ana kollektör ve şebeke hatlarının temizliği ve görüntüleme işi tarihin en kapsamlı temizlik hamlesini gerçekleştirdi. Akyazı-Beşirli hattından başlayıp Yomra sınırına kadar olan bölgede gerçekleştirilen temizlik çalışmaları kapsamında kollektör hatlarından bugüne kadar 400 tondan fazla atık madde çıkarıldı. 

25 KİLOMETRELİK ALAN
TİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılında hizmet alımı şeklinde başlanılan, “Ortahisar İlçesi Atık Su ve Kollektör Hattı Temizliği İşi” kapsamında Akyazı-Ayasofya arasında birtakım çalışmalar yapılmıştı. Sahil yolunun altında kalan veya çeşitli nedenlerden ötürü tespit edilemeyen ve toplamda 25 kilometrelik alandaki hatların kapsamlı temizliği için kolları sıvayan TİSKİ Genel Müdürlüğü, ana kollektör hattının tam kapasite çalışması adına çalışmalarını başlattı. 

YILLARIN SORUNU ÇÖZÜLDÜ 
Şehir merkezi için oldukça büyük öneme sahip olan ancak yeri tespit edilemediğinden yıllardır temizliği yapılamayan Haluk Ulusoy futbol sahalarının altındaki 1400 mm çaplı 400 metrelik kollektör hattı yenilenerek temizliği sağlandı. Yine vatandaşların yoğun şikayetlerine sebep olan Yomra İlçesi Atıksu Ön Arıtma ve Derin Deniz Deşarj Tesisi atık su kollektörü muayene bacalarının tespitini yapan ekipler, temizliklerini yapıp sağlıklı bir işletmeye kavuşturdu. 

CİDDİ SIKINTILAR YAŞANIYORDU
Kanalizasyon ana kollektör ve şebeke hatlarının kesit daralması nedeniyle atık suları taşıyamadığını ve bunun ciddi sıkıntılar yaşattığını belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şöyle konuştu: “30 yıl önce yapılan atık su kollektörleri muayene bacalarının birçok yerde üzerlerinin kapatıldığına, özel mülkiyet alanında kaldığına, yer yer %70-80 oranında kesit daralması olduğuna şahit olduk. Hatların kum, taş, ağaç kökü ve evsel atıklarla dolduğunu, yağmur suyu hatlarının bile birçok yerden bu kollektöre verildiğini tespit ederek tüm bu sorunları giderdik” dedi. 

PERSONEL ELİYLE MİLYARLIK İŞ
Başkan Zorluoğlu, “Göreve geldiğimizde ortalama 1 milyar TL’lik bir yatırımla çözülmesi ön görülen bu büyük sorunu dönemimizde işe aldığımız personeller sonucu ortaya çıkan iş gücü sayesinde çok cüzi miktarlara TİSKİ maharetiyle yaptık. Böylesi önemli bir sorunu kendi personelimiz eliyle oldukça düşük bütçelerle gidermek gurur verici. Daha temiz bir Trabzon hedefiyle başlattığımız bu tür çalışmalar plan ve programlarımız çerçevesinde durmadan devam edecek” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105