Dikkatsizliği linç ettiler

TRÜ’ye dikkatsizlik sonucu ters asılan Atatürk fotoğrafı fitneyi harekete geçirdi

TRÜ’ye 23 Nisan dolayısıyla asılan Atatürk posterinin bir anlık dikkatsizlik sonucu binaya ters asılmasının tepki çekmesinin ardından üniversiteden açıklama geldi. TRÜ, kısa süreli ters açılan posterin fark edildiği anda düzeltme yapıldığını açıkladı. Öte yandan yaşanan aksaklık sosyal medyada Trabzon’u karalayıcı paylaşımları da beraberinde getirirken CHP’li Pekşen her zamanki üslubu ile pes dedirtti. MHP İl Başkanı Tarım da TRÜ Rektörü Emin Aşıkkutlu’nun olayla ilgili suçlandığını ve linç edilmeye çalışıldığını belirterek destek açıkladı. TRÜ’ye 23 Nisan dolayısıyla asılan Atatürk posterinin bir anlık dikkatsizlik sonucu binaya ters asılmasının tepki çekmesinin ardından üniversiteden açıklama geldi. TRÜ, kısa süreli ters açılan posterin fark edildiği anda düzeltme yapıldığını açıkladı. Öte yandan yaşanan aksaklık sosyal medyada Trabzon’u karalayıcı paylaşımları da beraberinde getirdi. MHP İl Başkanı Tarım da TRÜ Rektörü Emin Aşıkkutlu’nun olayla ilgili suçlandığını ve linç edilmeye çalışıldığını belirterek destek açıkladı.

TRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Trabzon Üniversitesi (TRÜ), TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla üniversitenin Fatih kampüsündeki bir binaya Türk bayrağı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin dikkatsizlik nedeniyle ters asıldığını açıkladı. Sosyal medyada da gündem olan olayla ilgili üniversiteden yapılan açıklamada, “Bayrak ve portreyi asma çalışması sırasında, görevli personelin bir anlık dikkatsizliği sonucu Atatürk portresi çok kısa bir süre de olsa ters asılmış, bu durum bayrak asma işlemi devam ederken fark edilerek derhal düzeltilmiştir. Nitekim spekülasyona konu edilen fotoğrafa dikkatle bakıldığında işlemin tamamlanmadığı açıkça görülebilir. Keza bu üzücü duruma sebebiyet veren personel hakkında da gerekli işlem başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

TRABZON HALKINDAN ÖZÜR DİLENDİ

İstenmeden yaşanan olay nedeniyle sosyal medya ve haber sitelerinde kurumsal itibarı zedeleyecek yönde paylaşımlar yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu nedenle asla kasıtlı olmadığını düşündüğümüz bu müessif olay sebebiyle hakkımızda asılsız yorumlar yaparak kurumsal itibarımızı yıpratmaya çalışan kişi ve kişiler hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtmek isteriz. Bu vesileyle başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd eder, böyle bir vakayla kamuoyunun gündemini işgal etmiş olmaktan dolayı tüm Trabzon halkı ve milletimize özürlerimizi arz ederiz."

PEKŞEN AYNI PEKŞEN

CHP Trabzon eski milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haluk Pekşen, yaşanan hadiseyi sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğrafla ilgili sert sözler sarf eden Pekşen, “Bu ihaneti yapan şeref yoksunu yalnızca Atatürk'e değil Trabzon halkının şeref ve onuruna saldırmıştır. Cumhuriyetin Kurucu kenti, Milli Mücadelenin en öndeki yiğit insanlarının kentidir Trabzon. Bunu yapan aşağılık bir alçaktır. Trabzon vatan haini bu haysiyetsizleri iyi bilir..!" ifadelerini kullandı.

MHP İL BAŞKANI TARIM: AŞIKKUTLU ZORA DÜŞÜRÜLDÜ

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, TRÜ’de yaşanan Atatürk posterinin ters asılmasıyla ilgili Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun zora düşürüldüğünü ve bunun da bir linç kampanyasına dönüştürüldüğünü söyleyerek Aşıkkutlu’ya destek açıklamasında bulundu. MHP’li Tarım, “Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu hocamız hiç istemeden zora düşürülmüş, ardından linç kampanyasına maruz bırakılmıştır. Emin hoca Atatürk’ümüzle en ufak bir meselesi olmayan güzel insanlarımızdandır. Şansız bir olaya maruz kalmıştır. Kendisini çok iyi tanıdığım bu güzel insanın bu kadar acımasız saldırılara maruz kalması, doğrusunu iyi bildiğimiz bir konuda mağduru korumak, haksızlığa uğrayanın yanında olmak gibi görevi olan bir siyasi hareketin il başkanı olarak üstlenmem gereken misyonunda tam kendisidir.  Hiç arzu etmeden düştüğü bu durumdan dolayı özür dileyerek durumun vaziyetini anlatan hocamızın sözüne itibar etmek insanlık ve vicdan muhasebemiz adına mecburiyetimizdir. Kaldı ki her insan istemediği halde kendisini ilgilendiren bir konuda hatalı gözükebilir. Kişi durumun anlaşıldığı gibi olmadığını izah edip, hatanın izahını yapabiliyorsa, asıl ayıp doğruyu anlatan bir insana toplumun iğrenç ve acımasız yaklaşımıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler:
çocukPekşenVatanTRÜ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.