KAÇAĞA DAVETİYE ÇIKARTILIYOR

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, 3 yıl önce kapatılan Yomra’daki mezbahanın ardından doğu ilçelerindeki mezbaha yokluğunun büyük sorun olduğunu söyledi. Örs, bölgede mezbahane eksikliğinin kaçak ve hijyensiz kesimlere davetiye çıkarıldığını dile getirdi.

MEZBAHANE YOKLUĞU BÜYÜK SORUN

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Şehrin batısında Akçaabat ve Vakfıkebir ilçelerimizde mezbahanın olduğunu biliyoruz. Ancak doğudaki ilçelerimizde bir mezbahanın olmaması kasap esnafımızın ve sağlıklı et temini konusunda önemli bir sorun olduğu gerçeğini görmezden gelemeyiz.  Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Köprübaşı, Of, Çaykara ve Dernekpazarı’ndaki kasap esnafımız ya da vatandaşımız kesim yapabilmek için kesimlik hayvanı bir araçla Akçaabat veya Vakfıkebir’e götürmek zorunda. Bu durumun ekstra bir maliyet çıkarmasının yanı sıra kesilen hayvanın hijyen kurallarına uygun bir taşıma aracıyla tekrar geriye götürülmesi gerekmektedir. Bu durum, veteriner kontrolü olmadan her türlü hastalık riski taşıyan kaçak kesimlere davetiye çıkarmaktadır.” dedi.

MEZBAHANE YAPILMALIDIR

Trabzon’daki kasapların mezbahane taleplerinin uygun bir talep olduğuna dikkat çeken Milletvekili Örs, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Burada talep, şehrin doğusunda günlük 20-30 kesim kapasitesi olan mütevazı bir mezbaha yapılmasıdır. Uygun yer olarak da, Yomra, Arsin arası talep edilmektedir. Bu talep makul bir taleptir. Akçaabat, eski Tekel binasının hem kesim hem de et entegre tesisi olarak yapılacağı ifade ediliyor. Yapılsın elbet. Ancak bu durum şehrin doğusunda bir mezbahaya ihtiyaç duyulduğu gerçeğini değiştirmez. Sonuç olarak, kaçak kesimin önüne geçmek, kasap esnafımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımıza sağlıklı et temini için şehrin doğusunda bir mezbaha yapılması elzemdir. Bu haklı talep bir an önce karşılanmalıdır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105